Prati nas

Vijesti

Ima ga, nema ga

Ipak stiže? Plenković najavio COVID dodatak za umirovljenike

Podsjetimo, u svojem intervjuu za Obzor ministar financija Zdravko Marić označio je COVID dodatak ‘eventualnim’.

Objavljeno

|

Jesu li rasle mirovine za vrijeme Plenkovićeve vlade?
Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

Premijer Andrej Plenković najavio je u saborskom Aktualnom prijepodnevu kako će u sljedećih nekoliko tjedana biti isplaćen COVID dodatak umirovljenicima.

“Razgovaramo sa strankama umirovljenika, svjesni teškog položaja naših najstarijih sugrađana, ministar Aladrović će, u dogovoru sa mnom i ministrom financija, iznaći sredstva za COVID dodatak, osobito onima koji imaju najniže mirovine i on će biti isplaćen u sljedećih nekoliko tjedna”, odgovorio je premijer na pitanje iz SDP-a.

Podsjetimo, u svojem intervjuu za Obzor ministar financija Zdravko Marić označio je COVID dodatak “eventualnim”. Točnije, rekao je: “U kontekstu svega spomenutoga i u kontekstu, nažalost, aktualnog ponovnog razbuktavanja epidemije te s tim u vezi neminovnog povećanja izdataka zdravstvenog sustava i izdataka za potpore gospodarstvu, treba promatrati i eventualni COVID dodatak za umirovljenike.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.