Prati nas

Vijesti

Lokalni izbori

Miroslav Škoro obećava više gerontodomaćica u Zagrebu

Naš plan je u srednjoročnom razdoblju od dvije do četiri godine, uspostaviti kvalitetnu i održivu javnu, ali i privatnu mrežu domova za umirovljenike i starije osobe u gradu Zagrebu, odgovaraju iz Domovinskog pokreta.

Objavljeno

|

Miroslav Škoro (screenshot: Campus Records/Youtube)

 Na lokalnim izborima 16. svibnja 2021. godine, Zagrepčani će odabrati kandidate koji će ući u drugi izborni krug. Što najistaknutiji kandidati nude umirovljenicima, doznao je Glas umirovljenika.

“Glavni fokus Domovin­skog pokreta za umi­rovljeničku populaciju u Zagrebu jest osnaživanje sustava gerontodomaćica, jer tu prebiva puno ljudi starije životne dobi koji žive sami i o kojima se nema tko brinuti. Na taj način ćemo osnažiti i uspostaviti sustav podrške oso­bama starije životne dobi koje nisu u mogućnosti ostvariti smještaj u domu za umirov­ljenike ili još uvijek nemaju potrebu za tim, ali im je potrebna pomoć u obavljanju određenih svakodnevnih životnih aktivnosti, kao što su osobna higijena, kupovina, priprema i serviranje hrane, pomoć pri kretanju i korištenju ortopedskih pomagala, održavanje čistoće doma, odlazak kod liječnika, briga o redovitom uzimanju lijekova, odlazak u banku i trgo­vinu, na poštu, odlazak u šetnju, na misu, rekreacijsku aktivnost, kulturni događaj”, kažu iz stranke kandidata Miroslava Škore.

“Nadalje, naš plan je u srednjoročnom razdoblju od dvije do četiri godine, uspostaviti kvalitetnu i održivu javnu, ali i privatnu mrežu domova za umirovljenike i starije osobe u gradu Zagrebu s potrebnim kapacitetima, kako bi se u javnim domovima za umirovljenike izbjeglo višegodišnje čekanje (5-10 godina) na ostvarivanje prava na smještaj.”

“Također treba pojačati sustav socijalne skrbi u segmentu brige o osobama starije životne dobi, a potrebno je umrežavanje i suradnja lokalne samouprave Grada Zagreba sa sustavom socijalne skrbi radi lakšeg detektiranja osoba starije životne dobi kojima je potrebna skrb, uz pružanje adekvatnih informacija o takvim osobama”, stoji u odgovoru Domovinskog pokreta Glasu umirovljenika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.