Prati nas

Vijesti

Novac

Mirovina i zaostaci stižu u četvrtak

Za prosječnu mirovinu ostvarenu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju (2.566,95 kn), riječ je o povišici od tek 14,37 kuna, izračunato je u ožujku.

Objavljeno

|

foto: Michal Jarmoluk/Pixabay

U četvrtak 8. travnja 2021. počinje isplata mirovina za ožujak 2021. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

Mirovine su povećane prema novoj aktualnoj vrijednosti (AVM), a uz mirovinu za ožujak, korisnicima će se isplatiti i razlika za siječanj i veljaču 2021, objavio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.


Podsjećamo, AVM od 1. siječnja 2021. iznosi 69,81 kn, a stopa povećanja 0,56 posto. Za prosječnu mirovinu ostvarenu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju (2.566,95 kn), riječ je o povišici od tek 14,37 kuna, izračunato je u ožujku.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP