Prati nas

Vijesti

Cijepljenje

Rotim: Oni koji odbiju AstraZenecu idu na kraj reda

“Liječnici će raditi na trijaži, samo oni koji su zdravi će produžiti na cijepljenje. Svaki dan će u smjeni raditi po dvadesetak liječnika i mnogo medicinskih sestara te administratori.

Objavljeno

|

COVID testiranje u Dubravi (foto: Sandro Bura)

U Zagrebu je počelo masovnije cijepljenje. Danas će se cijepiti u manjem opsegu i prve doze cjepiva na Velesajmu će primiti 300 građana koji su se prijavili putem portala cijepise.zdravlje.hr.  Sutra će AstraZenecino cjepivo primiti još 1.500 građana. Radit će se u dvije smjene, od 8 do 20 sati, a na cijepljenje će se dolaziti u točno dogovoreno vrijeme.

Pomoćnica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Cecilija Rotim za HTV je rekla da je do sada cijepljeno oko 100 Zagrepčana iz druge faze cijepljenja, odnosno starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika.

“Nama je plan danas cijepiti 300 građana s područja grada Zagreba koji su se prijavili putem platforme i koji su dobili poziv da danas dođu na Velesajam te su potvrdili svoj dolazak. Sutra planiramo cijepiti 1.500 Zagrepčana. Ali danas u Zagrebu pada snijeg, a mi cijepimo s AstraZenecom pa i tome pripisujemo ovaj slabi odaziv”, objasnila je Rotim.

Naglasila je da sve osobe koje su dobile poziva a nisu se odazvale zbog toga što se cijepi AstraZenecinim cjepivom tretirat će se kao da su odbile cijepljenje i na red će doći tek kada se cijepe svi ostali koji su se prijavili za cijepljenje.

I ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar komentirao je početak masovnog cijepljenja u Zagrebu. “Liječnici će raditi na trijaži, samo oni koji su zdravi će produžiti na cijepljenje. Svaki dan će u smjeni raditi po dvadesetak liječnika i mnogo medicinskih sestara te administratori. Bit će 15 cijepnih mjesta. Na svaku sitnicu smo mislili, nadam se da će naši sugrađani biti više nego zadovoljni”, rekao je Šostar za HTV.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.