Prati nas

Mozaik

Iznenađenje!

Idealan dar za ženu? Ni ne pomišljajte na kućanske aparate! Evo što će je razveseliti…

‘Dakle, ja imam 50, ali daleko sam od uloge punice, moja curka je tek 11 godina. Pa bez obzira na godine, nije da želimo samo kuhinjska pomagala, robote i hodalice.’

Objavljeno

|

foto: Engin Akyurt/ Pixabay

Okrugli, recimo 50. ili 60. rođendan, velika je stvar i zaslužuje neki doista poseban poklon. No ako ste posebnoj ženi u vašem životu – mami, svekrvi, supruzi ili sestri – planirali darovati neki praktičan kućanski aparat, bolje joj se s tim ne pojavljujte pred očima!

Zaključak je to koji bi se mogao izvesti nakon komentara koji su uslijedili na pitanje postavljeno u jednoj Facebook grupi: što darovati za rođendan ženi koja puni 50 godina?

“Svekrva mi slavi 50. rođendan pa me zanima što ste vi kupovale svojim majkama, svekrvama? Svaki savjet je dobrodošao!”, pitala je jedna žena u Facebook grupi. Ubrzo su uslijedili odgovori i svi su bili sličnog tona: kućanski aparati, usisivači i posuđe ne dolaze u obzir! No wellness vikend ili masaža – e to je nešto što bi svaka 50-i-nešto-godišnjakinja željela.

“Dakle, ja imam 50, ali daleko sam od uloge punice, moja curka je tek 11 godina. Pa bez obzira na godine, nije da želimo samo kuhinjska pomagala, robote i hodalice. Recimo, neki fini parfem, neki wellness vikend za dvoje i takve stvari. Pa nismo još za poklone tipa ‘treća životna dob'”, glasio je jedan odgovor.

“Ja bih neki adrenalinski vikend, zip line, vožnju po automotodromu, zmajarenje…”, glasio je drugi. “Ma kakva kućanska pomagala?! Žena s 50 ima sve kaj joj treba, ali dobar vikend, putovanje, vrijeme za uživanje – s tim smo uvijek kratke”, kazala je jedna komentatorica.

“Moja svekrva nije voljela poklone tipa lonci, usisavači. Uvijek bi rekla da je rođendan njoj, a ne kući”, kazala je druga komentatorica. “Ja imam 50 i ne bih voljela za pola stoljeća dobiti neki kućanski aparat. Neeee! Neki komad nakita za uspomenu, ako znate što voli”, glasio je još jedan komentar.

“Ma nikakve usisavače, krpe, komplete suđa. Masaže, bazeni, vikendi u vašoj blizini. I ni slučajno s mužem! Uplatite joj samoj ili s prijateljicom”, bio je još jedan savjet.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.