Prati nas

Vijesti

Izađi!

Otvorena su birališta, zna se i kada će biti objavljeni rezultati drugog kruga

manje je kandidata pa bi i brojanje glasova trebalo biti znatno brže nego nakon prvog kruga lokalnih izbora.

Objavljeno

|

Otvorena su birališta za drugi krug lokalnih izbora kojima mogu pristupiti 3,2 milijuna birača. Tiskano je 4,1 milijun glasačkih listića. Na snazi je izborna šutnja – koja završava u 19 sati. Vrijeme je to u kojem će se zatvoriti birališta.

Na birališta valja ponijeti osobnu iskaznicu ili drugi identifikacijski dokument s fotografijom, kemijsku olovku plave boje, masku i, ako je moguće, zaštitne rukavice. Birači će danas donijeti konačnu odluku tko će biti gradonačelnik Zagreba, izabrat će i 14 župana, gradonačelnike 56 gradova i načelnike 87 općina.

Rezultati će, objavila je to potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Vesna Fabijančić-Križanić, biti poznati ranije nego u prvom krugu. “Puno je manje kandidata nego u prvom krugu, sada ima 317 kandidata, 158 vrsta listića, za razliku od 1.232 listića u prvom krugu. Naravno, svaki birački odbor ima manje posla jer najviše može imati dvije kutije i dvije vrste izbora. Mi ćemo prve rezultate objaviti u 20 sati, tada je već za očekivati obrađeno 50 posto biračkih mjesta. Oko 21 sat bi to moglo biti 90 posto i osvježavat ćemo rezultate svakih 10 minuta”, objasnila je za RTL Fabijančić-Križanić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.