Prati nas

Vijesti

Opet

Plenković se sastao s koalicijskim partnerima: Ideja je zabraniti rad nedjeljom

Na sastanku vladajuće koalicije Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić je predstavio koncept promjena u HGK i koncept promjena Zakona o trgovini.

Objavljeno

|

Jesu li rasle mirovine za vrijeme Plenkovićeve vlade?
Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

“Razgovarali smo o Zakonu o trgovini i zakonu koji regulira rad Hrvatske gospodarske komore. Zakon o trgovini podrazumijeva pitanje rada nedjeljom. Ideja je da se rad nedjeljom zabrani osim 16 nedjelja u godini, uzeli bi u obzir turističku sezonu”, rekao je premijer Andrej Plenkovć (HDZ) nakon sastanka vladajuće koalicije.

“Što se tiče zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), on ima tri važne točke, ona društva koja su članovi HGK a plaćaju najmanju članarinu od 42 kune, oni ne bi plaćali ništa. Oni veći bi nastavili plaćati. Prihodi bi se smanjili za 60-ak milijuna kuna, a nadomjestio bi se prihodima HGK na tržištu ili sredstvima iz pojedinih resora na koja se naslanjaju aktivnosti HGK. To bi podrazumijevalo i racionalizaciju broja zaposlenih u HGK”, rekao je Plenković.

“Ministar Ćorić je predstavio koncept promjena u HGK i koncept promjena Zakona o trgovini, a ministar Aladrović predstavio je detaljno daljnje korake u reformi sustava socijalne skrbi”, kazao je o sastanku premijer.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.