Prati nas

Vijesti

Tko će je zamijeniti?

Rada Borić: Odlazim iz Sabora, pokazat ćemo kako se upravlja gradom

Uopće sintagma podjela plijena za našu platformu je nedopustiva, nema podjele plijena. Imamo stabilnu većinu, nemamo što tu dijeliti., kaže Borić.

Objavljeno

|

Prosvjed novinara u Zagrebu
Rada Borić (foto: Sandro Bura)

Potpredsjednica Nove ljevice, Rada Borić, govorila je za N1 o potezima lijevo-zelene platforme Možemo koji će uslijediti nakon primopredaje gradske vlasti. “Ona bi se formalno mogla dogoditi u petak ako su u gradu pripremili što treba. I onda počinje što smo obećali, počet ćemo razgovarati s ljudima u upravi i vidjeti kako neke stvari transformirati.”

Kazala je kako “podjela plijena” u njihovom rječniku ne postoji, a ona odlazi iz Sabora kako bi mogla preuzeti mjesto u Gradskoj skupštini, no još se ne zna tko će je zamijeniti.

“Uopće sintagma podjela plijena za našu platformu je nedopustiva, nema podjele plijena. Imamo stabilnu većinu, nemamo što tu dijeliti. S partnerima ćemo vidjeti kakve programe imamo, a za razliku od dosad pozicije da se oporbi nije davala prilika za kapitalne projekte, mi ćemo tražiti konsenzus svih. Kraj je starim klijentelističkim strankama, to su pokazali ovi izbori, odlazim iz Sabora, važnije je pokazati kako se upravlja gradom. U Klubu imamo odlične ljude i oni će u Saboru raditi posao oporbe. Ne preuzimam funkciju u Gradu, nitko od nas ne preuzima funkciju, idem u Skupštinu. Dogovorit ćemo se tko će umjesto mene u Sabor.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.