Prati nas

Vijesti

Vrijeme

Čekamo pljusak. Toplinski val je pri kraju, no vrlo brzo stiže novi

Najviša temperatura zraka danas će biti manja nego što je bila jučer, no i danas će biti posvuda vruće, uz najvišu temperaturu između 20 i 35 Celzijevih stupnjeva.

Objavljeno

|

foto: Couleur/Pixabay

Jutro u Hrvatskoj većinom je sunčano, a kasnije poslijepodne i navečer moguć je razvoj jače naoblake. Pljuskovi i grmljavine dogodit će se većinom u unutrašnjosti i to na istoku sjeverozapadu zemlje gdje može biti i pojave tuče.

Na snazi je upozorenje na opasne vremenske prilike putem sustava Meteoalarm DHMZ-a. I Estofex, jedan od najpoznatijih centara za prognoziranje oluja, izdvojio je dio unutrašnjosti gdje se lokalno može razviti nevrijeme.


Nestabilnosti će biti i sutra, u dijelovima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Bit će manje vruće, u skladu s prilikama, tako da za vikend izlazimo iz toplinskog vala, no već u novom tjednu ulazimo u drugi ovogodišnji toplinski val, objavila je meteorologinja N1 televizije – Tea Blažević.

Najviša temperatura zraka danas će biti manja nego što je bila jučer, no i danas će biti posvuda vruće, uz najvišu temperaturu između 20 i 35 Celzijevih stupnjeva. Najviše vrijednosti očekuju se u unutrašnjosti Dalmacije, javio je HRT koji početak novog toplinskog vala najavljuje već za ponedjeljak.

Temperatura mora je porasla do čak 28 Celzijevih stupnjeva na sjeveru, a uglavnom se kreće između 24 i 27. Ugodno za kupanje i osvježenje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP