Prati nas

Vijesti

Pred ciljem

Cijepljenje ide dobro, Šostar objavio kad bismo mogli skinuti maske

Tempo cijepljenja još uvijek je zadovoljavajući, naglašava, i nada se da će biti dovoljno cjepiva za sve, kao i da će interes i dalje biti dobar.

Objavljeno

|

Zvonimir Šostar (foto: Zagreb.hr)

Zagreb je došao do pedeset posto procijepljenosti odraslog stanovništva, dok je postotak odraslih koji su primili drugu dozu nešto malo veći od 20 posto. Potvrdio je to i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar.

“Cijepimo i djecu stariju od 12 godina, ali isključivo u pratnji roditelja. Sretni smo jer smo dosegli cilj, a to je da do kraja lipnja cijepimo 50 posto”, izjavio je Šostar za Večernji list.


Tempo cijepljenja još uvijek je zadovoljavajući, naglašava, i nada se da će biti dovoljno cjepiva za sve, kao i da će interes i dalje biti dobar.  “Trebamo barem 70 posto ukupne populacije da bude cijepljeno, a zbog ovih novih varijanti i sojeva, neki kažu da bi bilo dobro i barem  80 posto. Javite se i prijavite, da se možemo ponovno se normalno družiti”, veli Šostar.

Upitan hoćemo li na jesen moći skinuti maske, Šostar kaže: “Ako budemo nastavili ovim tempom mislim da hoćemo, ali ako ne, onda nećemo.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP