Prati nas

Vijesti

Novac

Grad Zagreb danas i sutra isplaćuje pomoć umirovljenicima

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine.

Objavljeno

|

Iblerov trg (foto: Sandro Bura)

Grad Zagreb nastavlja s redovitom novčanom pomoći umirovljenicima preko tekućih računa i Hrvatske pošte.

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune, pomoć će se isplaćivati danas, 15. lipnja 2021. Korisnicima koji novčanu pomoć primaju preko Hrvatske pošte, pomoć će se isplaćivati od srijede 16. lipnja 2021. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.


Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.700,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
II. skupina
 – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
III. skupina
 – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.700,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP