Prati nas

Vijesti

Poskupljenje?

Kojić: Karta za tramvaj ne može koštati 4 kune, toga nigdje nema

Uvijek postoji rješenje, nažalost više ne postoji kratkoročno rješenje, kaže Kojić.

Objavljeno

|

Slavko Kojić (screenshot: N1)

Slavko Kojić iz Ureda za financije Grada Zagreba za N1 televiziju komentirao je stanje s gradskim financijama. Kaže, u ovom trenutku je manjak prihoda nad rashodima 1,3 milijarde kuna.

“Nalaz troje profesora pokazalo je da je Zagreb ostao zakinut 6 milijardi kuna. Grad Zagreb se trajno, od 2015. godine, kad je Boris Lalovac sjeo u fotelju ministra financija, zakida i osakaćuje zbog povećanja neoporezivog dijela dohotka itd. Mi smo godišnje zakidani za iznos kumulativnog manjka prihoda nad rashodima”, rekao je Kojić.

Ističe da je jedan od načina premošćenja lošeg stanja u gradskim financijama i povećanje cijena karata u javnom prijevozu. “Ima nekoliko elemenata koje je moj prijatelj Bandić napravio suprotno mom očekivanju, a to je smanjivanje cijena karte. Ne možete imati kartu od 4 kune, to nigdje u Europi nema. Postoje neke stvari koje nije trebalo raditi, ali to ne mijenja ono što sam rekao, da je kod države i sukno i škare”, rekao je Kojić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.