Prati nas

Vijesti

Jezivo

Međimurski umirovljenički par brutalno pretučen, mučen i opljačkan

Sad su nas potjerali. Nisam više mogla zaspati u kući. Ako bih i zadrijemala, naglo bih se trgnula, srce mi je udaralo kao ludo. Ne možemo više tamo živjeti i evo nas u ovim godinama u podstanarstvu, govori gospođa Matilda.

Objavljeno

|

Kako spriječiti lopove?
foto: BigStock

Matilda Flisar (75) probudila se oko ponoći. Nešto joj je teško pritisnulo prsni koš. Mislila je da Franji (76) nije dobro. I nije mu bilo, ali nije on bio taj koji ju je prikovao za krevet. Ono što je vidjela prestravilo ju je, javlja Jutarnji list.

“Na trbuhu mi je klečao mršavi čovjek, odjeven skroz u crno, s vunenom kapom preko lica, samo s prorezima za oči. Kao neki marsovac. I počeo me tući. I tukao me i tukao šakama. Drugi je klečao na Franji i njega boksao. ‘Pi… ti materina, daj novac, daj novac”‘ vikali su. I vikali i vikali. Struju su iskopčali, imali su lampe. Pronašli su ušteđevinu, 1900 eura, sve što smo imali”, s mukom se prisjeća Matilda najgore noći u svom životu, one kad je rekla: “Ubijte me, samo me prestanite tući”.

Bio je to uvod u pljačku dvoje staraca u međimurskom Juričaku krajem svibnja. Epilog su ukradeni novac i nekoliko vrijednosti, što im je manje važno, te izgubljeni dom i miran san koji više neće moći vratiti. Tko je opljačkao dom Flisarovih i prebio ih, istražuje policija.

“Kad su razbojnici pronašli novac i sve pretražili, nastavili su razbacivati stvari, razbili su luster, divljali su. Skinuli su nam satove s ruku, uzeli još nekoliko zlatnih predmeta, uspomena. Odnijeli su mobitele. I moj vjenčani prsten su uzeli”, žulja Matilda koščati prst na kojemu je pola stoljeća bio vjenčani prsten. Nikad ga ona nije skinula. Lopovi jesu.

Teror u domu međimurske starčadi se nastavio, piše Jutarnji. “Oko glave su mi preko usta zalijepili široku ljepljivu traku i njom mi zavezali i ruke. Franji su noge zavezali remenom za hlače, a ruke kabelom od struje. Kad su otišli, pomicala sam ruke da se traka opusti i opustila se. Odvezala sam Franju i znala sam da moram po pomoć. Mobitele su nam uzeli”, ispričala je za Jutarnji Matilda.

Onako pretučena i nasmrt uplašena, uspjela se, kaže, dovući do auta i otići po pomoć. Ozlijede su njoj i suprugu sanirane u Županijskoj bolnici Čakovec.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.