Prati nas

Vijesti

Zakonski prijedlog

Prijedlog zakona: Ako praznik pada na vikend, ponedjeljak treba biti neradan

Novi zakonski prijedlog mogao bi se svidjeti mnogima, no teško da će proći glasanje u Saboru.

Objavljeno

|

Ukidanje privatnog vlasništva
Katarina Peović (screenshot: N1)

Radnička fronta traži da, ako praznik pada na vikend, sljedeći radni dan bude neradan. Na društvenim mrežama su objavili da su u saborsku proceduru uputili izmjenu Zakona o blagdanima.

“Tražimo da se praznici koji padaju na vikend prebacuju na idući radni dan kako je to, uostalom, u mnogim zemljama, a bilo je i u nas do devedesetih. Praznici trebaju biti slobodni dani”, piše Radnička fronta na Facebooku.

Radnička fronta (RF), politička je stranka na ljevici, osnovana 20. ožujka 2015. u Zagrebu, formirana u svibnju 2014. kao politička inicijativa radnikâ, aktivistâ, sindikalistâ, nezaposlenih i studenata u Hrvatskoj. U srpnju 2020. Radnička fronta, kao članica zeleno-lijeve koalicije grupirane oko platforme Možemo!, na parlamentarnim izborima dobiva jedno mjesto u Saboru. Mandat je dobiven u VIII. izbornoj jedinici, čije je liste nositeljica Katarina Peović.

RF pokušava izgraditi “široku antikapitalističku frontu posvećenu korjenitoj promjeni političkih i ekonomskih odnosa u korist svih potlačenih i onih koji žive od svojega rada.” Teži stvoriti široku “progresivnu” platformu koristeći aktivnosti političke stranke poput političkih demonstracija, dokumentiranja radničkih pitanja, te borbe unutar struktura vlasti. U središtu misije nalazi se pružanje kritike kapitalističkog sustava, te u suradnji s drugim strankama i platformama sličnog svjetonazora, provođenje korjenitih reformi sustava u korist većine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.