Prati nas

Vijesti

Nije vjerovala

Američka političarka, protivnica cijepljenja – umrla je od COVID-a

Objavljeno

|

Ilustracija: (screenshot: Global news)

Političarka i vatrena podražavateljica bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa te borkinja protiv cijepljenja protiv koronavirusa, Linda Zuern, preminula je u 70. godini života. Razlog smrti je – koronavirus.

Kako javlja Newsweek, zarazila se nakon što je posjetila majku u Južnoj Dakoti, a nakon što joj je preminuo otac. Obje su se žene zarazile na putu do Bournea u Massachusettsu, gdje je Linda Zuern živjela.

Iako je majka ozdravila, Zuern je prebačena u Boston početkom lipnja. U bolnici je pala u komu te je priključena na respirator na kojem je i umrla. Nije se cijepila protiv koronavirusa, potvrdili su njeni prijatelji.

Zuern se svojim javnim djelovanjem, posebice kroz konzervativnu udrugu United Cape Patriots, opirala cijepljenju stanovništva protiv bolesti COVID-19. Tijekom trećeg mandata u Skupštini delegata Okruga Barnstable, zalagala se da liječnici koriste hidroksiklorokin u liječenju bolesti. Riječ je o lijeku protiv malarije kojega je i Trump uporno zagovarao, a koji se pokazao beskorisnom kod liječenja COVID-a.

Zuern je sudjelovala i u prosvjedu u Provincetownu, a protiv državno organiziranih COVID-buseva koji su kao mobile cijepne stanice obilazili zabačena područja.

Na društvenim mrežama Zuern je objavljivala da je “COVID stvoren u laboratoriju kako bi globalisti progurali UN Agendu 2030 i jedinstvenu Zemaljsku vladu”. Bila je vatrena borkinja protiv LGBT prava. Dijelila je i teorije urote zloglasne organizacije QAnon. Naravno, smatrala je i da su zadnji američki izbori – ukradeni.

“Iako se nismo slagali politički, dijelili smo stavove oko fiskalne odgovornosti. Linda je bila veliki zagovaratelj zaštite novca poreznih obveznika i nedostajat će nam u tom aspektu”, kazao je Patrick Princi, predsjedatelj Skupštine delegata Okruga Barnstable.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.