Prati nas

Satira

Pametnom dosta!

Demantirale Markotić: Lažeš, Alemka! Nakon cijepljenja ne možemo zatrudnjeti!

Sramotno je da se žene u najboljim godinama, sada kada su u mirovini i imaju vremena napretek, ne mogu posvetiti majčinstvu, kaže ugledni aktivist. O svemu će, dodaje, pisati premijeru Plenkoviću i osnovati još jednu prijeko potrebnu Facebook grupu.

Objavljeno

|

Marta Torbica, Milka Tovilo i Danica Čuturilo (foto: PlameniJazavac)

Nema dokaza da cijepljenje protiv koronavirusa utječe na plodnost, kazala je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite prof. dr. Alemka Markotić, ugledna hrvatska infektologinja i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

“Neodgovorno je širiti takve informacije”, navela je Markotić dodajući da postoje indicije da upravo COVID pogoduje oštećenju reproduktivnih organa kod žena i muškaraca.

Ovakva izjava ražestila je brojne umirovljenice od kojih su se neke javile u redakciju satiričkog portala Plameni Jazavac. “Nije istina to što govore. Ne koristim kontracepciju, a nisam zatrudnjela. Cijepljena sam još u prosincu, kažite to Markotićki”, govori Marta Torbica (72), umirovljenica iz zagrebačkog Doma umirovljenika “Zvonimir Rogoz”.

Da je situacija ista i kod nje, potvrđuje Milka Tovilo (76), umirovljena nastavnica glazbenog odgoja i voditeljica Folklornog društva “Sloga” iz Otočca. “Pokušavam i baš se trudim. Sad nekako u mirovini imam najviše vremena za djecu, ali ništa od toga. Povezujem to s cijepljenjem. A što bi drugo moglo biti?” komentira Milka koja se, srećom, već realizirala kao majka. “Što Bog da, biti će”, zaključuje.

Danica Čuturilo (82) iz Velike Gorice pak kaže da je prekasno shvatila o čemu je riječ. Progledala je kada je na Jazavcu pročitala sve u vezi cijepljenja i Bill Gatesa. “Da ga vidim na cesti, pljunula bih ga”, dodaje uzbuđeno.

Sve ovo je za Jazavca komentirao i ugledni Facebook aktivist Lavoslav Fofonjka: “Sramotno je da se žene u najboljim godinama, sada kada su u mirovini i imaju vremena napretek, ne mogu posvetiti majčinstvu. Žalosti me to. Mislim da bi država trebala poduzeti sve da te žene dobiju kakvo-takvo obeštećenje i besplatnu potpomognutu oplodnju. Sutra šaljem pismo premijeru Plenkoviću. Nadam se da će se i saborski zastupnik Silvano Hrelja uključiti, u kontaktu sam s njim. Pokrenut ću Facebook grupu u vezi toga.”

Podsjetimo, navodi profesorice Markotić u suprotnosti su s istraživanjem dr. Nine Bebeka koji je prvi u svijetu objavio da među umirovljenicama koje su cijepljene prije šest mjeseci, nema niti jedne trudnice. Više o istraživanju pročitajte ovdje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.