Prati nas

Vijesti

Novac

Aladrović: Zadovoljni smo, usklađivanje je rezultat mirovinske reforme

Podaci govore da imamo relativno visoka usklađenja pogotovo u odnosu na one ranije periode, i činit ćemo sve da to tako bude i ubuduće, kazao je ministar.

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: N1)

“Danas smo dobili podatke Državnog zavoda za statistiku, koji se odnose na kretanje cijena i kretanje plaća, i na temeljem tih podataka formirali smo usklađenje od gotovo 2,5 posto”, izjavio je to ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Potvrdio je navode medija da će se prosječna mirovina od 1. srpnja povećati za 68 kuna. Dodao je da je to najveći porast mirovine temeljem usklađenja od 2018. godine. Uvećane mirovine korisnicima će biti isplaćene u rujnu, s mirovinom za kolovoz te s razlikom za srpanj.

“Možemo biti zadovoljni s tim usklađivanjem, to je rezultat mirovinske reforme iz 2019. godine te rada Vlada jer su svi ovi pokazatelji povezani s gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj”, kazao je ministar. Na pitanje mogu li umirovljenici biti zadovoljni s prosječnih 68 kuna, Aladrović je odgovorio: “Podaci govore da imamo relativno visoka usklađenja pogotovo u odnosu na one ranije periode, i činit ćemo sve da to tako bude i ubuduće.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.