Prati nas

Vijesti

Karijera

Posao za umirovljenike: Tvrtka iz Zagreba traži pravnike i inženjere građevine

Mogućnost rada umirovljenika do pola radnog vremena, uz zadržavanje mirovinskog primanja, maksimalno 20 sati tjedno, odnosno do polovice punog radnog vremena uz adekvatnu financijsku naknadu.

Objavljeno

|

foto: Valeria Benítez Fernández/ Scopio

Mirovina nije isto što i mirovanje, a karijera ne mora prestati s prvim mirovinskim odreskom. No kada je riječ o Hrvatskoj, često govorimo o zanemarenom kapitalu stručnosti koju su oplemenile godine iskustva. Upravo to je odlučila promijeniti Logička matrica (LM), ugledna konzultantska tvrtka iz Zagreba koja je ovih dana pokrenula mentorski program DA-DA i objavila oglas kojim kani zaposliti – baš umirovljenike.

Ukratko, Logička matica traži stručnjake iz područja prava i građevine koji žive na području Zagreba, a koji bi svoju mudrost i znanje prenijeli mladim radnicima koje tvrtka već zapošljava. Objavljeni poziv prenosimo u cijelosti.

Zašto DA-DA?

Mentorstvo starije osobe NAMA JE BITNO jer vjerujemo da Vi možete ponuditi iznimnu vrijednost našim zaposlenicima. Mentori se mogu pohvaliti dugom tradicijom poboljšanja života i kvalitete rada mladih ljudi, međutim, važno je istaknuti kako smo mišljenja da je mentorstvo obostrano korisno.

U LM rade milenijalsi, generacija rođena između početka 80-ih i kraja 90-ih  te nosi ogroman dio uspjeha tvrtke, projekta kao i ukupnog poslovanja. Ali na tržište rada polako, ali sigurno ulazi i generacija z koja je značajno brža, zahtjevnija, hiperaktivnija, nepredvidljivija i promjenjivija od milenijalsa.

Logička Matrica d.o.o. (LM) bavi se uspješno  poslovnim savjetovanjem od 2010.godine te smo pretežito fokusirani na pripremu, prijavu i provedbu EU projekata. Partnerskim pristupom promičemo održivi gospodarski rast zajednica i poslovnih subjekata. Svojim stručnim znanjem u području poslovnog savjetovanja vodimo i podupiremo naše klijente u stvaranju razlike u našem okruženju. Neumorno radimo kako bismo osigurali da naši projekti budu uspješni i značajni za sve uključene subjekte i korisnike bez financijskih korekcija. Nastojimo uspostaviti odnose i rezultate koji su u stanju proći test vremena, vodeći se načelom održivosti projekata.

I upravo zbog navedenog kao i povećanje opsega posla, pokrećemo mentorski program “DA-DA” koji ima za cilj poboljšanje poslovanja našeg poduzeća na način da se mentori integriraju u naše poslovne procese te da  svojim znanjem i iskustvom, koje će donijeti u tvrtku pomognu zaposlenicima u usvajanju novih znanja i vještina.

Naši zaposlenici su mladi, vrijedni i ambiciozni pojedinci kojima će mentorstvo na njihovom profesionalnom putu biti ključno za daljnji razvoj. Napredovat će zahvaljujući mentorima koji posjeduju vrijedno iskustvo u pojedinim područjima o kojima zaposlenici žele naučiti više.

LM traži mentore.  Mjesto rada Zagreb, Vrsta zaposlenja: Na određeno vrijeme, zbog povećanog opseg posla.

PRAVNIK/ICA  (1 izvršitelj)

Opis posla: savjetovanje u procesu provedbe projekata

  • priprema i izrada nacrta raznih vrsta ugovora
  • izrada dopisa, podnesaka, izjava, zahtjeva i sl.
  • kontrola izvršenja ugovora
  • pravna podrška u provedbi Ugovora
  • ostali pravni poslovi.

Uvjeti:

  • najmanje 10 godina radnog iskustva na sličnim poslovima
  • prednost: položen pravosudni ispit
  • izražene komunikacijske sposobnosti
  • sposobnost rješavanja problema
  • poznavanje pravnih propisa i pravnih postupaka
  • preciznost, odgovornost i pedantnost u radu
  • sklonost timskom radu.

DIPLOMIRANI GRAĐEVINSKI INŽENJER/KA (1 Izvršitelj)

Opis posla: savjetovanje u procesu provedbe projekata

  • praćenje organizacijskih i terminskih planova gradilišta
  • praćenje izvođenja radova
  • praćenje izvedbe radova u pogledu rokova, kvalitete i troškova
  • praćenje građevinskog dnevnika i građevinske knjige

Uvjeti:

  • iskustvo u samostalnom vođenju gradilišta
  • položen stručni ispit; stručni ispit za obavljanje poslova graditeljstva
  • prednost kandidatima s iskustvom na EU projektima
  • izražene komunikacijske sposobnosti
  • sposobnost rješavanja problema
  • poznavanje zakonske regulative
  • preciznost, odgovornost i pedantnost u radu
  • sklonost timskom radu.

Što je mentor u našem programu “DA-DA”?

Mentor je pojedinac koji djeluje kao savjetnik ili trener za manje iskusnog ili naprednog zaposlenika, pružajući stručnost i profesionalno znanje iz perspektive iskusnijeg. U srži odnosa, mentor je savjetnik od povjerenja koji je na raspolaganju zaposleniku da ponudi savjet, pruži podršku i odgovori na pitanja.

Koje kvalitete tražimo od mentora?

Razumijevanje. Osim profesionalnog iskustva da nas savjetuje,  bilo bi super da dijele i naše temeljne vrijednosti (red- rad i nagrada).

Različite perspektive. Imamo ideju da će mentori odigrati važnu ulogu nudeći novu perspektivu.

Povjerenje. Trebali bismo si moći povjeriti  povjerljive podatke. Iako smo svjesni da je za izgradnju ove razine veze potrebno neko vrijeme, mi tražimo mentora s kojima možemo uspostaviti međusobno poštovanje.

Stručnost. Naš mentor ne mora biti najstariji da bi  nas vodio. Mi tražimo nekoga tko ima posebno iskustvo i vještine potrebne za realizaciju našeg cilja.

Što nudimo?

Mogućnost rada umirovljenika do pola radnog vremena, uz zadržavanje mirovinskog primanja, maksimalno 20 sati tjedno, odnosno do polovice punog radnog vremena uz adekvatnu financijsku naknadu.

Ugodnu radnu atmosferu u  dinamičnom, poticajnom, otvorenom i kreativnom okruženju, klizno radno vrijeme i mogućnost rada od kuće, profesionalizam i najvažnije od svega, čeka Vas tim koji će cijeniti vaše vrijeme i znanje.

Ako ste zainteresirani, ljubazno Vas molimo Vas da nam  se javite na mail: [email protected]  i pošaljete svoj životopis. Zahvaljujemo na interesu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.