Prati nas

Show

Bez valunga

Tončica Čeljuska: Na hormonskoj terapiji sam, menopauza može biti lijepa i ugodna

Sve je na nama. Žene se mogu s time nositi, to nije tabu tema, niti išta strašno već lijepo razdoblje koje nosi određene godine, kaže voditeljica.

Objavljeno

|

Tončica Čeljuska (foto: Facebook)

Televizijska voditeljica i urednica Tončica Čeljuska (54) za Gloriju je progovorila o menopauzi. Kaže, kad je osjetila prve simptome, posavjetovala se s ginekologinjom.

“Ona je preporučila hormonsku terapiju, ja sam je vrlo rado prigrlila i fenomenalno se uz nju osjećam. Godinama koristim nadomjesne hormone, nemam nikakvih negativnih nuspojava. Niti sam se debljala, niti sam se loše osjećala. Ništa posebno. Naprosto mi je to olakšalo i živim najnormalnije. U međuvremenu radim na sebi, počela sam se baviti sportom što je jako bitno za žene u menopauzi”, kaže popularna voditeljica javne televizije.


“Sa 25, 30 godina još se možeš provući na svježinu i energiju koju imaš u sebi. Kasnije je to sve malo teže, ali ako u svoj život inkorporiraš i sport i rad na sebi, povećanje svoje svjesnosti o životu i o svemu što se oko tebe događa, o samoj sebi – mislim da menopauza može biti vrlo lijepo i ugodno razdoblje u životu žene. Sve je na nama. Žene se mogu s time nositi, to nije tabu tema, niti išta strašno već lijepo razdoblje koje nosi određene godine”, objasnila je Tončica.

Njezine kćeri još su dvadesetima, a Gloriju je zanimalo razgovara li se o menopauzi otvoreno i u njihovom ženskom krugu.

“To su teme koje su njima daleke, ali naravno da će kroz život doći i s takvim pitanjima. Imale su mene kao mamu koja se nije žalila na valunge, niti je odbijala poslove zato što je ona u određenim godinama, u menopauzi. Dapače, ja sam zainteresirana za sve oko sebe. Volim nove stvari, sportove… Moj život na neki način bi im mogao biti primjer da nema tabu tema”, zaključila je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP