Prati nas

Mozaik

Cest is the best

Zagreb je krajem kolovoza prepun života, pjesme, boje i smijeha

Kao u ona predpandemijska vremena, metropola živi svojim životom. Zagrepčani koji su se vratili s godišnjih odmora, brojni turisti i ulični zabavljači, dio su jedinstvene atmosfere grada koji broji zadnje dane ljetnog dokoličarenja.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Po povratku s godišnjih odmora Zagrepčane je dočekao grad koji ključa životom. Naime, upravo je završeno 25. izdanje Međunarodnog festivala uličnih zabavljača “Cest is D’Best” koji je središtu grada u četiri dana donio brojne sadržaje, za djecu i odrasle.

Cirkusanti, hodači na štulama, žive statue i svirači iz cijeloga svijeta, pretvorili su Cvjetni trg, Jelačić Plac i Zrinjevac u svoje pozornice. Uz to, organizirane su i brojne kreativne radionice.

Ujedno, grad je okićen brojnim umjetničkim zastavicama koje možete pogledati – još samo danas. U sklopu Festivala umjetničkih zastavica Zagreb (FUZZ) nad ulicama i parkovima postavljena je retrospektiva od 180 nagrađenih, pohvaljenih i primljenih radova u zadnjih dvanaest godina. Riječ je o radovima 170 umjetnika iz dvadesetak zemalja s pet kontinenata.

Šarenilo Zagreba uhvatio je naš fotoreporter Sandro Bura. Pogledajte galeriju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.