Prati nas

Mozaik

Umjetnost za sve

Dođite u Maksimirsku, pogledajte novu ‘Izložbu na ulici’

Umjetnost je stvorena da oplemeni sve koje okružuje i da krasi naš grad Zagreb, kažu studenti koji su još jednom oslikali maksimirske panoe.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Svake godine, po nekoliko puta, studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu oslikavaju panoe u Maksimiru. Jedna od najprometnijih zagrebačkih ulica tako se sezonski mijenja, a oni koji znaju prepoznati ljepotu, s nestrpljenjem iščekuju novi postav. Jedan od njih je i naš fotoreporter Sandro Bura koji je snimio priloženu galeriju.

“Preslikavanjem starih radova rađaju se novi motivi koji obogaćuju grad umjetnošću. Dok mladi umjetnici oslikavaju panoe, često razgovaraju s prolaznicima, a ponekad se i djeca odluče zaprljati bojom. Prošle godine je projekt Izložbe na ulici dobio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu. U prvom planu je odnos između umjetnosti i građana. Umjetnost je stvorena da oplemeni sve koje okružuje i da krasi naš grad Zagreb”, navode iz Akademije koja donosi umjetnost na otvorene gradske prostore u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir, a u sklopu projekta Izložba na ulici.

.

Najnoviju izložbu osmisli su i realizirali Ante Šabić, Antonela Šurbek, Dorian Horvatić, Dorian Pacak, Dorotea Budić, Helena Bosnić, Ida Jakovljević, Lana Lehpamer, Lora Elezović, Marta Katović, Mihael Bađun, Nataša Devčić, Nikola Grabovac, Nikolina Žabčić, Petra Divković, Tea Lovrić, Tea Švarić, Vid Vukelić, Zdenko Miša, Žaklina Sohora. Projekt je financijski podržala, u sklopu svojih projekata “Murali Murtić” i “Artupunktura”, Turistička zajednica Grada Zagreba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.