Prati nas

Ljubav

Umjetnica

Marina Abramović ima 21 godinu mlađeg dečka: Seks nakon menopauze je još bolji

Dotaknula se i ljubavne veze sa svojim dugogodišnjim dečkom Toddom Eckertom (53), koji je mlađi od nje 21 godinu.

Objavljeno

|

Marina Abramović (screenshot: AJB)

Poznata umjetnica Marina Abramović (74) u intervjuu za The Guardian progovorila je o svom životu i načinu na koji gleda na svijet.

Kako prenosi Jutarnji list, otkrila je da svakog dana razmišlja o smrti jer tek kad počneš o njoj razmišljati, počneš u potpunosti uživati u životu. Također se dotaknula i svoje veze s umjetnikom Ulayjem, čije je pravo ime Frank Uwe Laysiepen, a s kojim je i profesionalno surađivala.


“Bila sam s Ulayjem 12 godina. On je bio ljubav mog života. A onda me tužio. Bilo je grozno – izgubila sam na sudu i bila izuzetno ljuta. No, onda su mi se jednog dana otvorile oči i pomislila sam ‘Ok, što sada?’ A ono što je uslijedilo, bio je oprost. On je preminuo 2020. godine i imali smo tu lijepu zadnju godinu njegova života kada smo postali prijatelji. Sada ga se prisjećam s nježnošću”, rekla je umjetnica.

Dotaknula se i ljubavne veze sa svojim dugogodišnjim dečkom Toddom Eckertom (53), koji je mlađi od nje 21 godinu.

“Seks mi je jako važan. Uvijek je bio. Mnogi misle da žene nakon menopauze odustanu od ideje seksa. Za mene je seks postao još bolji nakon menopauze zato što se ne brinem oko trudnoće. Imam dečka koji je 21 godinu mlađi od mene. Odlično je! Nemam problema s tim da sam vrlo seksualno aktivna. To me čini sretnom. Na seks gledam kao neophodan balans, baš kao i na dobru hranu, humor i sreću”, objasnila je umjetnica, koja nikada nije htjela imati djecu.

“Imate samo jedan izvor energije i ta bi energija kod mene bila podijeljena između toga da sam umjetnica i majka, jedno od toga bi patilo. Svim mojim prijateljima sam kuma njihovoj djeci, što je divno. Također imam svoje studente koji su mi poput djece. Jako sam ponosna na njih”, rekla je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP