Prati nas

Vijesti

Crna kronika

COVID pozitivan pacijent koji je pobjegao iz bolnice – pronađen je mrtav

Za vrijeme intervencije majka preminulog je djelatnicima hitne pomoći rekla da je bio COVID pozitivan i da je pobjegao iz bolnice nakon čega ga policija pokrenula potragu.

Objavljeno

|

foto: Silas Camargo Silão/Pixabay

COVID pozitivan pacijent u ponedjeljak je svojevoljno napustio Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, a dan kasnije umro je na području Samobora, doznaje se od zagrebačke policije i županijskog zavoda za hitnu medicinu.

Policija je potvrdila je da su reagirali na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju pacijenta koji je ranije bio spojen na kisik, ali je u trenutku pronalaska, unutar 24 sata, osoba umrla “u privatnom prostoru na području Samobora”.

“Nije to prvi pacijent koji je otišao samovoljno iz bolnice”, kazala je za Index ravnateljica Klinike dr. Alemka Markotić. Na upit kako pacijent može izaći ako je na liječenju, odgovorila je da postoje iznimni slučajevi kada pacijenta mogu prisilno zadržati: “Ako je pacijent životno ugrožen onda ga možemo zadržati, no mi nemamo zatvor, ne možemo nekoga protiv njegove volje držati. Ako je osoba dobro, mogao je izaći.”

Jutarnji list pak doznaje da je riječ o 53-godišnjaku koji je bio aktivan sportaš i trener Aikida. Nije poznato gdje se i kada zarazio koronavirusom, no stanje mu se pogoršalo nakon čega je morao biti spojen na kisik. Jutarnji neslužbeno doznaje da mu je rečeno da će morati biti spojen na respirator, što je u njemu izazvalo veliki strah zbog kojeg je donio odluku da se udalji iz bolnice.

U ravnateljstvu Zavoda za hitnu medicinu rekli su da im je poziv za intervenciju u Strmcu u naselju Hoto Ville stigao u 15,56 sati, a hitna je na mjesto pronalaska 53-godišnjaka došla u 16,02 sati. Pacijent nije pokazivao znakove života, no ekipa ga je reanimirala, a nakon pola sata do 35 minuta mogli su ustanoviti samo smrt, rekli su u Zavodu za hitnu medicinu.

Za vrijeme intervencije majka preminulog je djelatnicima hitne pomoći rekla da je bio COVID pozitivan i da je pobjegao iz bolnice zbog čega je policija i pokrenula potragu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.