Prati nas

Vijesti

Javno zdravlje

Gdje se cijepiti protiv COVID-a u Zagrebu? Donosimo i raspored cijepljenja

Proteklih tjedna u Zagrebu se bilježi porast broja ljudi koji dolaze na cijepljenje. Osim docjepljivanja trećom dozom, na cjepnim mjestima se administriraju prva i druga doza.

Objavljeno

|

Cijepljenje, Zagrebački velesajam (foto: Karolina Kostelac)

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 nekim od dostupnih i odobrenih cjepiva od 2. studenog 2021. godine biti će moguće obaviti na cjepnom punktu Velesajam u Paviljonima 8a i 9, umjesto dosadašnjeg Paviljona 6.

Termini cijepljenja prema javnom pozivu na cjepnom punktu Zagrebački Velesajam odvijaju se prema sljedećem rasporedu: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14,30 do 19 sati, objavio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.


Uz to, Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizira dva punkta za cijepljenje bez najavljivanja. Cijepljenje na obje lokacije organizirano je za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću/docjepnu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva.

Prvi punkt organiziran je u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16.00 do 20.00 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.

Drugi punkt građanima je na raspolaganju svakim radnim danom od 8.00 do 18.00 sati u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu (Kajzerica, zgrada kod semafora u neposrednoj blizini Hipodroma). Cjepivo Moderna bit će od 11. listopada dostupno utorkom, srijedom i četvrtkom. Sva ostala cjepiva (Comirnaty, Astrazeneca i J&J/Janssen) dostupna su svim danima u tjednu.

Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 8.00 do 18.00 sati, ali i savjetovati se vezano uz cjepivo subotom od 8.00 do 12.00 sati.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP