Prati nas

Vijesti

Postoji rješenje

Nestašica: Pfizer samo za drugu i treću dozu, umjesto njega – Moderna

Došlo je istovremeno do povećane potražnje za cjepivom i smanjenja (i malog kašnjenja) isporuke Pfizerova cjepiva. No građani zbog toga ne trebaju čekati s cijepljenjem.

Objavljeno

|

foto: CDC/Unsplash

Od idućeg tjedna građani se više neće moći cijepiti prvom dozom Pfizerovog cjepiva – objavio je zagrebački gradski ured za zdravstvo. Preostale doze Pfizera iskoristit će se za cijepljenje drugom i trećom odnosno booster dozom. Razlog je, navodno, zastoj u nabavi tog cjepiva, prenosi Radio Sljeme.

Tako će za cijepljenje prvom dozom građanima na raspolaganju biti samo Modernino i Janssenovo cjepivo. Primjena svih ostalih doza moguća je svim cjepivima (Pfizer, Janssen, Moderna i AstraZeneca).


I idući tjedan cijepljenje će se provoditi na Zagrebačkom velesajmu, na osam punktova Domova zdravlja, u sklopu HZJZ-a u Cimermanovoj i Škole narodnog zdravlja u Rockefellerovoj ulici te u nekim ljekarnama.

“Došlo je istovremeno do povećane potražnje za cjepivom i smanjenja (i malog kašnjenja) isporuke Pfizerova cjepiva. Već u prvom tjednu prosinca će ponovno početi dolaziti velike količine Pfizera pa će biti više nego dovoljno za sve. Imamo dovoljne količine Moderna cjepiva koje je istih osobina kao i Pfizerovo, tako da nitko neće biti zakinut za cijepljenje, tj. neće morati čekati prosinac da se počne cijepiti”, objasnio je za Net.hr Bernard Kaić, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP