Prati nas

Vijesti

Postoji rješenje

Nestašica: Pfizer samo za drugu i treću dozu, umjesto njega – Moderna

Došlo je istovremeno do povećane potražnje za cjepivom i smanjenja (i malog kašnjenja) isporuke Pfizerova cjepiva. No građani zbog toga ne trebaju čekati s cijepljenjem.

Objavljeno

|

foto: CDC/Unsplash

Od idućeg tjedna građani se više neće moći cijepiti prvom dozom Pfizerovog cjepiva – objavio je zagrebački gradski ured za zdravstvo. Preostale doze Pfizera iskoristit će se za cijepljenje drugom i trećom odnosno booster dozom. Razlog je, navodno, zastoj u nabavi tog cjepiva, prenosi Radio Sljeme.

Tako će za cijepljenje prvom dozom građanima na raspolaganju biti samo Modernino i Janssenovo cjepivo. Primjena svih ostalih doza moguća je svim cjepivima (Pfizer, Janssen, Moderna i AstraZeneca).

I idući tjedan cijepljenje će se provoditi na Zagrebačkom velesajmu, na osam punktova Domova zdravlja, u sklopu HZJZ-a u Cimermanovoj i Škole narodnog zdravlja u Rockefellerovoj ulici te u nekim ljekarnama.

Oglas

“Došlo je istovremeno do povećane potražnje za cjepivom i smanjenja (i malog kašnjenja) isporuke Pfizerova cjepiva. Već u prvom tjednu prosinca će ponovno početi dolaziti velike količine Pfizera pa će biti više nego dovoljno za sve. Imamo dovoljne količine Moderna cjepiva koje je istih osobina kao i Pfizerovo, tako da nitko neće biti zakinut za cijepljenje, tj. neće morati čekati prosinac da se počne cijepiti”, objasnio je za Net.hr Bernard Kaić, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.