Prati nas

Vijesti

Zbrka

‘Upomoć, ukrali su mi grob!’ Nesvakidašnji slučaj na zagrebačkom Miroševcu

Dan uoči Svih svetih Miljenko je krenuo na grob majke, ujaka, djeda i bake. Nije ni slutio da će ga na njihovoj grobnici čekati nečije tuđe ime.

Objavljeno

|

Miroševac (foto: Goran Horvat/Pixabay)

Došao je na obiteljsku grobnicu i umjesto majčina ugledao tuđe ime. Dogodilo se to Milijenku Ptičaru na zagrebačkom Miroševcu, javlja RTL. Šokiran što mu je netko ukrao grob, njegova se priča ubrzo proširila društvenim mrežama pa su ga kontaktirali i iz Gradskih groblja i objasnili da se radi o pogrešci žene koja ja kupila susjedno grobno mjesto.

“Čim sam došao tu prvo mi je bilo neobično što nisam vidio grob. Kak’ bi ga vidio. Onda skužim da je sve u redu sa grobom i nije nestao samo se više ne zove kak’ se zvao prije. Odnosno, ne pripada više mojoj obitelji, nego nečije tuđe ime je gore. Znači kao da ti nikada nisi postojao”, ispričao je vlasnik groba Miljenko Ptičar.

Kao da je upao u paralelan svemir, kaže Miljenko koji nije siguran da u obiteljskog grobnici i dalje leže baka, djed, ujak i majka. “Vele da jesu pa valjda jesu”, kaže.

Kao su utvrdili u Gradskim grobljima, jedna je gospođa od treće osobe kupila grobno mjesto. No pokazana joj je pogrešna grobnica – ona Miljenkove obitelji, doznao je RTL. “Nije provjerila točne podatke. Najveća greška je klesar koji je izvodio radove. Nije zatražio suglasnost Gradskih groblja. Poduzet ćemo određene sankcije prema njemu. Ne znamo hoće li to biti opomena ili zabrana rada na nekoliko mjeseci”, kazao je Roko Gruja iz Gradskih groblja.

Miljenko Ptičar (foto: RTL)

Grobnica će se vratiti u prvobitno stanje, a troškove će snositi gospođa koja je angažirala klesara za pogrebno grobno mjesto. Miljenko pak žali za divljim ružama koje je na grobu posadila njegova majka, a sada to mjesto prekriva kamen koji su postavili nepoznati ljudi.

foto: Reddit
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.