Prati nas

Vijesti

Sretan Božić

Milanović: Sretan Božić, cijepite se!

Predsjednik Republike Zoran Milanović čestitao je Božić svim kršćanskim vjernicima, a referirajući se na izazovno vrijeme u kojem živimo pozvao odgovorne da uvaže različita razmišljanja kao doprinos u traženju rješenja, a građane da se cijepe protiv COVID-a jer je to istinski dokaz brige.

Objavljeno

|

Zoran Milanović obećava otpuštanje HDZ-ovaca.
Zoran Milanović (screnshot: HRT)

Zaželjevši sretan Božić sugrađankama i sugrađanima, sunarodnjacima izvan Domovine, posebno u susjednim državama Bosni i Hercegovini i Srbiji, predsjednik Republike u petak je u poruci naveo je kako nije slučajno što se Božić u kršćanskoj tradiciji smatra najradosnijim blagdanom.

Najradosniji je zbog toga što je to praznik obitelji i zajedništva, vrijeme dobrote i solidarnosti među ljudima, istaknuo je. “Moja je iskrena želja da svi kršćanski vjernici, ali i svi naši građani, Božić ove godine dočekaju dostojno i tradicionalno, onako kako su to uvijek činili. Mirno i radosno, u krugu obitelji i prijatelja, sa svojim najmilijima”, zaželio je Milanović.

Predsjednik u čestitki dodaje kako zna da živimo u izazovnom, čudnom vremenu koje nam nameće neka nova pravila, pa i ograničenja.

Nije sve crno i bijelo

“Na žalost, vidimo kako u društvu nedostaje i sluha za nijanse, pa nam se sve predstavlja kao crno ili bijelo. Uvjeren sam kako te neprilike, takve isključive poglede na probleme u društvu, možemo prevladati samo odgovornim i, prije svega, razumnim ponašanjem. Ponašanjem koje će uvažiti i prihvatiti različitosti u mišljenju”, poručuje predsjednik Republike u božićnoj čestitki.

Moramo imati razumijevanja za druge, za one koji drugačije misle, i uzajamno se poštivati, naglasio je. Odgovorne, prije svega one koji odlučuju, pozvao je “da u božićnom duhu uvaže različita razmišljanja kao doprinos u traženju rješenja, a ne kao problem”.

“Jer, Božić je praznik koji nas upućuje i na toleranciju među ljudima”, istaknuo je.

Cijepljenje je dokaz brige za sebe i bližnje

Sugrađanke i sugrađane pozvao je i na brigu za svoje bližnje, istaknuvši da je u vremenu u kojem živimo, cijepljenje istinski dokaz brige kako za sebe, tako i za svoje bližnje”.

“Cijepite se! Potvrdite svojim djelima najveću vrednotu Božića – nadu i vjeru u pobjedu dobra”, poručio je Milanović. “Još jednom svim kršćanskim vjernicima čestitam Božić, a svima u Hrvatskoj želim mirne i radosne blagdane. Sretan vam Božić i prije svega, zdrava nova godina”, stoji na kraju predsjednikove čestitke.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.