Prati nas

Vijesti

Standard

Cijene friziranja lete u nebo! Kako će si umirovljenici to priuštiti?

Poskupljenje režija i repromaterijala utjecat će i na industriju ljepote. Hoće li umirovljenici na vrlo malom budžetu uzeti škare u svoje ruke?

Objavljeno

|

foto: Wali/Unsplash

Među 239 tisuća i 278 blokiranih građana su i neki frizeri, dok drugi zbog poskupljenja struje i plina dižu cijene. Neki od njih žale se da za lokal od 29 metara četvornih imaju račun za plin veći i od 2,5 tisuće kuna, piše RTL.

Za vrijeme teškog zatvaranja, svima su najviše nedostajali upravo frizeri jer nisu smjeli raditi, a čini se da će svima uskoro početi nedostajati i njihove stare cijene. “U ovom trenutku u Hrvatskoj su, ne samo zadnjih par dana nego i zadnjih mjesec i godinu dana, cijene porasle za 20 posto”, kaže predsjednik ceha frizera i kozmetičara Ivica Zanetti.

Kazao je da je čuo od kolega da je cijena plina na zadnjem računu narasla 200 i do 300 posto: “Mislim da je to nevjerojatno, ali istinito. Nisu porasle samo cijene energenata, nama je porasla cijena repromaterijala, svega, dnevnih novina…”

Komentirao je i koliko će koštati šišanje kada uvedemo euro: “Surađujem s frizerima iz regije. U Sloveniji je cijena usluga kad su prešli s tolara na euro porasla za 50 posto. Matematički gledano kod nas, ako je šišanje 70 kuna, morat će otići na 120 kuna i biti 10 do 15 eura. To je realna cijena usluge koja se naplaćuje u Europi.”

Dodao je i da si mnogi umirovljenici neće moći priuštiti šišanje. “Kako će umirovljenici preživjeti, pitanje je jer im je važnije da će imati za kruh i mlijeko nego ošišati se. Frizeri koji rade za 20 kuna, oni će njima biti dostupni samo na crnom tržištu. S ovakvom politikom će se desiti da će se crno tržište još jače pojačati”, kazao je Zanetti. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.