Prati nas

Vijesti

Amen

Lažni svećenik blagoslivljao kuće, prevario dijete i stariju osobu

Nažalost, nisu ovo jedini primjeri pokušaja obmana na štetu vjernika. Tijekom godine zna biti onih koji se predstavljaju onima koji u korist župa prodaju kalendare, ili pak prikupljanju novčane darove za potrebe Župe.

Objavljeno

|

foto: kollynlund/Pixabay

U našim je krajevima božićno vrijeme rezervirano i za blagoslov kuća i obitelji, još jednu tradiciju omiljenu u domaćem puku. Blagoslov obitelji i njihovih domova čin je u kojemu se moli i zaziva Božji blagoslov na sve članove obitelji kako bi kršćanski živjeli i svjedočili svoju vjeru. Nažalost, nekima u nas doista nije ništa sveto, piše Glas Slavonije. U Josipovcu se, naime, pojavio – lažni svećenik!

Informaciju o tome, u najmanju ruku sramotnom činu, s vjernicima je podijelio u nedjelju za trajanja središnjeg bogoslužja, velečasni Ivica Rebić, župnik u Župi Sv. Luke koja teritorijalno pokriva granični dio Višnjevca i Josipovca. Ondje se, naime, pojavila osoba koja se lažno predstavljala i pod izlikom udjele blagoslova ulazila u kuće. No, srećom, osim što je doveo u zabludu vjernike, čini se kako nije uspio počiniti i veću materijalnu štetu. Brzo se, naime, pojavila sumnja u njegovu vjerodostojnost.

“Do mene je došla informacija kako se u Ulici Vladimira Nazora, u Višnjevcu, u dvije, tri kuće pojavila osoba u pratnji još jedne, koje su ondje došle s namjerom udijeliti blagoslov. U jednoj od kuća bilo je dijete koje ih je primilo, u drugoj starija osoba, koja je i posumnjala u njihovu vjerodostojnost. Ta je osoba došla kod nas u Župni ured raspitati se za identitet tog svećenika, jer je u mojoj župi najavljeno kako samo ja idem u posvetu. Nakon toga nismo više dobili sličnih informacija”, rekao je velečasni Rebić.

“Nažalost, nisu ovo jedini primjeri pokušaja obmana na štetu vjernika. Tijekom godine zna biti onih koji se predstavljaju onima koji u korist župa prodaju kalendare, ili pak prikupljanju novčane darove za potrebe Župe. Stoga sam informaciju o ovome događaj podijelio s vjernicima u svojoj župi”, rekao je zaključno Rebić za Glas Slavonije.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.