Prati nas

Vijesti

3.000.000 kuna

Horvata odveli istražitelji, HINA demantirala medije: Aladrović nije osumnjičen

Radi se o istraživanju zbog 3 milijuna kuna nezakonitih poticaja. Istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. 

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: N1)

Nema medija koji nije javio da je jutros započela pretraga kuće ministra graditeljstva Darka Horvata, koji je nakon pretrage sjeo u automobil istražitelja i otišao na ispitivanje u USKOK u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Tamo će ga, javlja Telegram, dočekati njegov odvjetnik.

N1 televizija javlja da bi pod istragom mogli završiti potpredsjednik Vlade, Boris Milošević i bivši ministar Tomislav Tolušić. Radi se o istraživanju zbog 3 milijuna kuna nezakonitih poticaja. Istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac

Unatoč medijskim napisima, među osumnjičenima nije i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi. Iako nema službenih informacija, neslužbene kazuju da se Horvata povezuje sa zlouporabom položaja i ovlasti dok je obnašao funkciju ministra gospodarstva. Kako N1 doznaje, Milošević i Tolušić biti će ispitani redovnim putem, što znači da će ići istraga i kaznena prijava.

Redovnim putem istragom je obuhvaćeno još troje ljudi: državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Velimir Žunac, Ana Mandac, Horvatova pomoćnica kad je bio ministar gospodarstva te Katica Mišković, ravnateljica uprave za potpomognuta područja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.