Prati nas

Vijesti

Plemeniti čin

Milan Grozić (79) darovao je 200.000 kuna domovima zdravlja: ‘Novci mi ništa ne znače’

Humanitarnoj misiji tu nije kraj, uskoro namjerava realizirati još jednu donaciju, ovoga puta za Thalassotherapiju Opatija.

Objavljeno

|

Milan Grozić (screenshot: Nova TV)

U osamdesetoj godini života, Milan Grozić, po vokaciji diplomirani ekonomist, već petnaest godina umirovljenik, odlučio se za plemenitu gestu. Donirao je 200.000 kuna Istarskim domovima zdravlja, i to sto tisuća kuna za nabavu ultrazvučnog aparata za ordinaciju opće medicine u Lupoglavu, a preostalih sto tisuća kuna Ispostavi Pazin za palijativu i za medicinsko-kemijski laboratorij, javlja Glas Istre.

Rodom je iz Vranja kod Lupoglava, sela u blizini tunela Učka. Srednju školu završio je u Puli, a Ekonomski fakultet u Rijeci gdje je proveo radni vijek, godinu i pol dana u nekoć velikoj trgovačkoj firmi Brodomaterijal, a 38,5 godina, u slovenskom osiguravajućem društvu Sava osiguranje, kasnije Triglav osiguranje. Od toga šesnaest godina na rukovodećim mjestima, kao direktor podružnice Rijeka, zatim kao predsjednik i član uprave društva. Od solidnih primanja mogao je dosta uštedjeti. Izgradio je kuću u Matuljima, u Mihotićima. Prodao ju je i uredio starinu u selu Vranja gdje sada živi.

Po odlasku u mirovinu još nekoliko godina proveo sam u Matuljima, a onda ocijenio da je kvalitetniji život na selu, jer uz obalu je sve skučeno, uvijek su velike gužve u prometu.

“Obnovio sam i opremio kuću u Vranji, uredio mali gospodarski objekt kao mali nužni smještaj i jedan ranč u blizini sela. Brat živi u Americi, u Los Angelesu, a sestra u Rapcu. Jedna sestra u Puli nedavno je preminula, a prethodno i jedan brat. Imam šest nećaka, a oni dvanaestero djece, manje, više svi su zbrinuti. Nešto sam darivao i toj djeci, svima jednako, a onda odlučio dio ušteđevine donirati zdravstvenoj instituciji”, kaže Milan Grozić za Glas Istre.

“Često sam razmišljao donirati obitelji s puno djece. Zbog demografije. Najbolje je ulagati u djecu, u obitelji, ali nemaju žiro račun i to je teško realizirati, a i zdravstvo je na prvom mjestu, stalno nedostaje sredstava. Donaciju Istarskim domovima zdravlja uplatio sam s pametnog telefona koristeći aplikaciju kojom plaćam i sve račune, tako ću uskoro i sredstva za Thalassotherapiju. Srčani sam bolesnik. Svakih godinu i pol odlazim na pregled u Opatiju. Pouzdano znam i da se iz cijele Istre tamo naručuju. Poznam i ravnatelja Viktora Peršića. Njegova majka rodom je iz Šušnjevice. Zajedno smo studirali”, obrazlaže Milan Grozić motive svoje nadasve plemenite geste. Volio bi, kaže, da i drugi idu njegovim putem jer Istra je najbogatija županija u Hrvatskoj.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.