Prati nas

Vijesti

Sankcije i mirovine

Ministar financija Marić obratio se onima koji mirovinu primaju u Sberbanci

‘Sama Sberbank Hrvatska nije u ugrozi od ovih sankcija u Hrvatskoj. No, moramo razmišljati i o svim scenarijima koji mogu nastati, pa u tom kontekstu treba spomenuti da u Hrvatskoj i EU postoji sustav osiguranja depozita do 100.000 eura u pojedinoj banci.’

Objavljeno

|

Zdravko Marić (screenshot: Al Jazeera)

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je u Bruxellesu da ministri financija EU podržavaju implementaciju sankcija protiv Rusije u najkraćem mogućem roku. Ujedno je poručio umirovljenicima i štedišama u ruskoj Sberbanci da su depoziti i isplate – sigurni.

“Manji broj umirovljenika prima mirovinu preko Sberbanke, ali svaki umirovljenik je važan. Jasna i nedvosmislena poruka je da su njihove uredno i pošteno zarađene mirovine ni u kojem slučaju nisu pod znakom pitanja. One će u svakom slučaju biti isplaćene. Isplata mirovina, kao što znate, kreće za desetak dana. One će biti svakako isplaćene, sigurne su. Budite sigurni i mirni da neće biti nikakvih problema. Naravno, ako ti umirovljenici imaju i štednju u Sberbanci, vrijedi isto ovo što sam rekao. Sustav osiguranja depozita je na snazi”, kazao je Marić.

Marić je poslao poruku građanima koji su deponenti u Sberbanci Hrvatska, da se uvedene sankcije ne odnose na podružnice ruskih banaka u pojedinim članicama EU, pa tako ni u Hrvatskoj. “Sama Sberbank Hrvatska nije u ugrozi od ovih sankcija u Hrvatskoj. No, moramo razmišljati i o svim scenarijima koji mogu nastati, pa u tom kontekstu treba spomenuti da u Hrvatskoj i EU postoji sustav osiguranja depozita do 100.000 eura u pojedinoj banci”, istaknuo je Marić

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.