Prati nas

Show

"Zlatna ribica"

Nakon 45 godina radnog staža, Vajta ima mirovinu od samo 1.500 kuna

Vajta je 1982. godine na Eurosongu u Dublinu predstavljao Jugoslaviju završivši na 15. mjestu. Nastupao je često na televiziji, u show programima, kao i u poznatoj, nagrađivanoj dječjoj emisiji Nedjeljni zabavnik. Tu je glumio, pjevao i komponirao pjesme.

Objavljeno

|

Seid Memić Vajta (Tebi pjevam, 1982., Jugoton)

Nekadašnji ljubimac Jugoslavije, bosanski pjevač Seid Memić Vajta (72), rijetko se pojavljuje u javnosti, no Avaz javlja da se prošle godine nakratko pojavio u Sarajevu zbog snimanja televizijskog programa.

Između ostalog, portal otkriva da je ovaj rođeni Travničanin za mirovinu odabrao Hrvatsku u kojoj ima stan. Trenutno živi između Pule i Hamburga, u kojem mu radi i živi supruga Vojka.

Vajta uživa mirovinu slobodnog umjetnika. No nakon 45 godina staža, ova mirovina koju isplaćuje BiH iznosi samo 380 KM, prevedeno: 1.500 kuna. Srećom, mirovina mu stiže i iz Njemačke, budući da je član tamošnje glazbene udruge.

Vajta je 1982. godine na Eurosongu u Dublinu predstavljao Jugoslaviju završivši na 15. mjestu s pjesmom Lejla. Zanimljivost je da su mu prateće vokale na europskoj pozornici pjevale Neda Ukraden, Ismeta Dervoz i Jadranka Stojaković. Uz to, nastupao je često na televiziji, u show programima, kao i u poznatoj, nagrađivanoj dječjoj emisiji Nedjeljni zabavnik. Tu je glumio, pjevao i komponirao pjesme.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.