Prati nas

Show

Performans

Karić traži da mu izbrišu godine: Ne osjećam se staro i nisam za mirovinu

Zakoni koji čovjeka samo zbog datuma rođenja proglašavaju starim i nepodobnim za rad moraju se mijenjati, a do tada svatko ima pravo da mu se razmotri zahtjev za promjenom datuma rođenja, stoji u obrazloženju.

Objavljeno

|

Bogoljub Karić (screenshot: Youtube)

Srbijanski bogataš Bogoljub Karić (68) zatražio je da mu se službeno “skine” dvadeset godina. Gradskoj upravi Kragujevca podnio je zahtjev da mu se u osobne dokumente kao godina rođenja upiše 1974. godina, umjesto 1954. godine.

Zahtjev je, dodaje, zasnovan na važećim zakonima i nespornim činjenicama, a razlozi za podnošenje zahtjeva nisu samo osobne prirode. Naprotiv, kao jedinstvena osoba u suvremenoj srpskoj povijesti, prenosi Blic, Karić je zahtjev podnio u ime svih koji se, bez obzira na godine života, osjećaju sposobnim raditi i biti posvećeni dobrobiti, ne samo svoje obitelji, veći i društva u cjelini.

Ovaj performans Karić je izveo u ime svih onih koji se ne žele umiroviti i biti na teret države te mirovinskih i zdravstvenih fondova. Tako će sredstva, smatra, pripasti onima kojima su stvarno potrebna.

Zahtjev je podnesen u ime svih koji kao i on misle da čovjek nije star dok god se osjeća mladim i sposobnim za rad. Karić smatra da nitko nema pravo određivati do kada čovjek treba živjeti, raditi i stvarati. “Zakoni koji čovjeka samo zbog datuma rođenja proglašavaju starim i nepodobnim za rad moraju se mijenjati, a do tada svatko ima pravo da mu se razmotri zahtjev za promjenom datuma rođenja”, stoji u obrazloženju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.