Prati nas

Show

Preudomljenje

Udomljena Kika više ne živi s bivšom predsjednicom

Kika je, doznaje RTL, već duže od godinu dana kod obitelji s velikim dvorištem koja je i ranije skrbila o njoj kada Kolinda Grabar-Kitarović to nije mogla zbog predsjedničkih obaveza i putovanja. No vlasništvo nad psom još uvijek se vodi na bivšu predsjednicu.

Objavljeno

|

Kika i predsjednica (foto: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook)

Gdje je sada Kika, kujica koju je Kolinda Grabar-Kitarović udomila i dovela na Pantovčak u listopadu 2018. godine? RTL doznaje da Kika već dulje vrijeme ima novi dom i nove vlasnike. Informaciju su potvrdili i ljudi bliski bivšoj predsjednici.

“Imamo saznanja da je Kika dobro. Najvažnije nam je da je u dobrim uvjetima. Da nije tako, reagirali bismo. Preudomljavanje je odgovornije, nego zapuštanje životinje”, kazao je Luka Oman, aktivist za prava i dobrobit životinja.

Kika je, doznaje RTL, već duže od godinu dana kod obitelji s velikim dvorištem koja je i ranije skrbila o njoj kada Grabar-Kitarović to nije mogla zbog predsjedničkih obaveza i putovanja. No vlasništvo nad psom još uvijek se vodi na bivšu predsjednicu.

Podsjetimo, prilikom posjete virovitičkom Skloništu za životinje predsjednica je posve neplanirano posvojila psa. Posjet je organiziran u sklopu radnog boravka u Virovitičko-podravskoj županiji u koju je na dva dan izmjestila svoj ured. “Imat ćeš puno prostora za trčanje, baš će ti biti lijepo, mala”, obećala je tada kujici predsjednica. Predsjednica je sama platila izradu kućice za psa na koju su djelatnici Ureda predsjednice napisali Kikino ime.

Kika i predsjednica (foto: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook)

“Otkako je Kika došla tu se osjećam opuštenije, zadovoljnije i sretnije tako da bih to preporučila svakome”, izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nekoliko tjedana nakon posvojenja i dodala da će nakon završetka njezina mandata, “kada god to bilo”, Kika ići s njom “jer je to njezin pas”.

Štoviše, u ožujku 2019. godine Grabar-Kitarović je čestitala Kiki 1. rođendan putem svoje službene Facebook stranice. U objavi su se izmjenjivale fotografije zajedničkih trenutaka predsjednice i prvog psa Republike Hrvatske uz poruku “Sretan 1. rođendan, Kika!”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.