Prati nas

Vijesti

Kao u Jugoslaviji

Borzan najavila: Stariji će lakše prihvatiti par-nepar vožnju i redukcije struje

Napomenula je da je dobra vijest da nije zabilježen niti jedan incident kod priljeva migranata.

Objavljeno

|

Biljana Borzan (foto: Euranet Plus/Flickr)

SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan za N1 komentirala je najnovije sankcije koje je donijela Europska komisija protiv Rusije te posljedice koje one ostavljaju na Europsku uniju. Kaže, sankcije se sada šire na Bjelorusiju. “Širi se i crna lista ljudi koji su pod sankcijama, oko 900 ih je trenutno na popisu”, kazala je.

Rekla je i da Europska unija poduzima korake u smjeru da se skladišta popune tako da imamo 90 posto zaliha plina za iduću zimu. Ističe i da je Zeleni plan ovom situacijom dobio dodatan poticaj te da su obnovljivi izvori nešto što nas može izvući iz ove krizne situacije.

“Potpredsjednik EK, koji je zadužen upravo za Green Deal, rekao je da će to biti krvav posao, da nas čeka jedan težak posao. U europskim medijima se može pročitati da je moguće da će Vlade davati nepopularne upute, pogotovo u zapadnoj Europi. Građani ne vole da im se kažu da se odriču nečega s čim žive desetljećima. Kod nas će možda, pogotovo starijim generacijama, biti lakše shvatiti. Par-nepar vožnje, redukcije struje i slično”, rekla je Borzan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.