Prati nas

Mozaik

Always Coca~Cola

Coca~Cola, najpopularnije piće na svijetu, danas slavi 128. rođendan

Najpopularnije piće na svijetu ima vrlo zanimljivu povijest, a nekad se smatralo jednim od najvećih simbola modernog kapitalizma i zapadnjačkog načina života. Izdvojili smo nekoliko manje poznatih činjenica.

Objavljeno

|

Pjevačica i glumica Hilda Clark, prva slavna osoba na reklami za Coca Colu iz 1900. godine

Na današnji dan 1894. godine prodana je prva boca Coca~Cole. Malo tko je tada mogao vjerovati da će ovo postati jedno od najpopularnijih pića na svijetu jer je te godine prodano samo 25 boca.

U toj kompaniji tvrde da samo dva čovjeka na čitavom svijetu znaju recept prave Coca~Cole, a čak kruži i priča da njih dvojica nikada ne smiju zajedno putovati avionom jer bi u slučaju nesreće, tajna receptura bila zauvijek izgubljena.

Inače, okus ovog popularnog gaziranog pića ponešto se razlikuje u Americi i ostatku svijeta, a taj “ostatak svijeta” ne uključuje Kubu i Sjevernu Koreju jer su to jedine dvije zemlje na svijetu u kojima se ovo piće ne prodaje.

Iako je poznata po svojoj smeđoj boji, da se u Coca~Colu ne dodaju umjetna bojila, ona bi bila – zelena. Logo Coca~Cole jedan je od najprepoznatljivijih na svijetu, a čak i crveno odijelo Djeda Mraza zapravo potječe iz Coca~Coline reklame. Živjeli!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.