Prati nas

Vijesti

Briga za građane

Milanović o prelijetanju vojnih zrakoplova: Grubo se uznemiravaju ljudi

U odnosu na jučerašnju potpuno zabranu prelijetanja gradova, Milanović je reterirao pa je sada moguće letjeti nad naseljenim područjima, ali na visini većoj od 600 metara.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Predsjednik Zoran Milanović objasnio je zašto je jučer izdao zapovijed o zabrani prilijetanja vojnih zrakoplova nad Zagrebom i ostalim gradovima u Hrvatskoj.

“Po meni, ali i nizu reakcija građana, došlo je do grubog i nepotrebnog uznemiravanja ljudi u situaciji koja je nabijana emocijama, strahom zbog onoga što se događalo zadnjih dana i dobio sam očitovanje načelnika glavnog stožera”, objasnio je Milanović. Naime, jučer je održana zajednička vježba hrvatskih pilota u Migovima i francuskih u Rafaleima iznad Zagreba, i to bez probijanja zvučnog zida, što je dijelu građana bio čak i atraktivan prizor.

“Radi se o aktivnostima za koje sam načelno dao suglasnost. Detaljima se ne bavim. Smatram da hrvatska vojska mora vježbati i to se radi i odrađuje. Hrvatska nije velika država, ali je dovoljno velika i na kopnu i na moru da se takve vrste vježbe mogu odvijati na drugim prostorima ili na drugim visinama ili na manjim visinama kao jučer u Zagrebu, bez da se ljudima zaledi krv u žilama”, rekao je predsjednik.

U odnosu na jučerašnju potpuno zabranu prelijetanja gradova, Milanović je reterirao pa je sada moguće letjeti nad naseljenim područjima, ali na visini većoj od 600 metara. Tako se danas iznad Istre, Kvarnera, Like i Korduna provodi zajedničko letenje i uvježbavanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, francuskih pilota aviona Rafale i američkih F16. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.