Prati nas

Vijesti

Mjau revolucija

Dubrovačka maca Anastazija potaknula je revoluciju. Građani vlastima: Vratite joj kućicu!

Na meti komentatora našao se, posve nepravedno, i sam grad Dubrovnik sa svojim stanovnicima koje su neki komentatori nazivali pohlepnima i bešćutnima.

Objavljeno

|

Tko je udomio Anastaziju?
Maca Anastazija (foto: Prijatelji životinja)

Nakon što su gotovo svi domaći, a i poneki strani, mediji objavili da je Anastazija (18) koja već godinama živi pred Kneževim dvorom ostala i bez druge kućice, sve je glasniji bunt Dubrovčana, ali i ostatka Hrvatske. Odluku o uklanjanju kućice donijeli su Dubrovački muzeji.

Naime, prva kućica uklonjena je zbog neuklapanja u kamenu plastiku Kneževa dvora. Zato joj je Srđan Kera izradio i postavio kućicu koja je posve imitirala okoliš. No, Anastazija se tek kratko vrijeme u njoj mogla zaštiti od vjetra i hladnoće, budući da je i ona brzo nestala. Akciju uklanjana podržao je i gradonačelnik Mato Franković (HDZ) kojega su sugrađani na Facebooku zasuli hrpom negativnih komentara.

“Užasna reklama za Dubrovnik. Upravo ste stajanjem na strani uprave muzeja dali do znanja da mačke nisu dobrodošle na ulicama Dubrovnika. Valjda jedini grad na Mediteranu koji se ovako odnosi prema mačkama. Ovog nigdje nema”, napisala je jedna komentatorica. “Sramite se gradonačelniče! Sramotite grad kojeg predstavljate! Ni vi ni ta spodoba koja je ravnateljica muzeja nemate empatije prema toj jednoj staroj životinji. Vaš odnos prema njoj upravo pokazuje kakav odnos imate i prema ljudima”, drugi je komentar u nizu od petstotinjak sličnih.

“Izbore je dobio na temelju svog obećanja kako će azil izgraditi odmah. Okolo moljakao na sve strane ljubitelje životinja da mu daju glas da će odmah azil riješiti. Prošlo je pet godina od tog obećanja, i dalje prodaje maglu. Lažov i manipulator”, kritika je koja podsjeća na prevrtljivost hrvatskih političara koji su, čini se, zaboravili da su tu zbog građana. Na meti komentatora našao se, posve nepravedno, i sam grad Dubrovnik sa svojim stanovnicima koje su neki komentatori nazivali pohlepnima i bešćutnima.

Negativnim komentarima zasuta je i stranica Dubrovačkih muzeja na servisu Google, a ostavljene ocjene srušile su ovu instituciju na samo dno.  Mnogi komentatori odvraćaju potencijalne posjetitelje u dolazak u ovaj jadranski biser zbog odnosa prema 18-ogodišnjoj maci.

“Sramota da se prema živom biću ponaša ovako jedna kulturna ustanova! Sramota ste za cijeli Dubrovnik! Jadna mačka, nadam se da će vas sve smijeniti i dovesti ljude koji su prerasli prošlo stoljeće! Sramite se”, jedna je od najnovijih recenzija Muzeja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.