Prati nas

Vijesti

Kriminal

Lagala o izvanbračnoj zajednici pa ‘ubrala’ 1,3 milijuna kuna braniteljske mirovine

eliku ulogu pritom je odigrala 63-godišnjakinja, inače voditeljica područne jedinice u Odjelu hrvatskih branitelja.

Objavljeno

|

Isplativost drugog mirovinskog stupa: Koliko treba štedeti za siguran umirovljenički život
foto: Markus Spiske/ Unsplash

Dvije vremešne muljatorice, koje su na temelju prijevare, odnosno lažnog predočavanje uprihodile 1,3 milijuna kuna braniteljske mirovine, ipak bi mogle određene dio života provesti iza rešetaka, piše ePodravina.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici prije tjedan dana podnijelo je žalbu na prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici, kojom su 67-godišnjakinja i 63-godišnjakinja proglašene krivima, ali su dobile uvjetnu kaznu zatvora. Ta presuda je izrečena krajem 2020. godine, kada je 67-godišnjakinja, koja je uprihodila 1,3 milijuna kuna, dobila godinu dana uvjetnog zatvora s kušnjom na tri godine, a 63-godišnjakinja, koja joj je omogućila da dobije toliku svotu, kažnjena je s 10 mjeseci uvjetnog zatvora i rokom kušnje na godinu dana.

“Žalba je podnesena zbog odluka o kaznama jer državno odvjetništvo smatra kako uvjetne osude nisu primjerene sankcije s obzirom na razdoblje od 20 godina kontinuiranog kriminalnog postupanja i visine protupravno stečene imovinske koristi te je predloženo da se okrivljenice osude na bezuvjetne kazne zatvora”, navode tužitelji.

Inače, optužena 67-godišnjakinja muljala je punih 20 godina, točnije od 1994. do 2014. godine, piše ePodravina. “Na temelju lažnog predočavanja tvrdila je da je živjela u izvanbračnoj zajednici s poginulim hrvatskim braniteljem te ishodila da joj se nepripadno isplaćuje obiteljska invalidnina i obiteljska mirovina, čime se protupravno okoristila za više od 1,3 milijuna kuna”, piše u presudi. Veliku ulogu pritom je odigrala 63-godišnjakinja, inače voditeljica područne jedinice u Odjelu hrvatskih branitelja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.