Prati nas

Satira

Pikica zdravlja

Stožer: Cijepite se bez obzira na popuštanje mjera. Neškodljivo je, a dvostruko štiti!

Mnogi građani ne žele se cijepiti zbog straha od čipova. No i o čipovima kruži bezbroj dezinformacija, upozorava istaknuti hrvatski stručnjak.

Objavljeno

|

foto: Israel Martínez Valdés/Scopio

Hrvatska će u ponoć odustati od gotovo svih epidemioloških mjera, među njima i od široke primjene COVID potvrda, a koje su se mogle zaraditi cijepljenjem protiv bolesti COVID-19 ili preboljenjem. Ipak, diljem zemlje i dalje će se nastaviti cijepljenje onih koji se žele zaštiti od koronavirusa.

Naša zemlja je, podsjećamo, na začelju Europe po broju cijepljenih na milijun stanovnika. S dvije doze cijepljeno je tek nešto više od polovine stanovnika. “Posljedica je to velikim dijelom zadrtosti naših građana, zaluđenosti komentiranjem na društvenim mrežama i izostankom praćenja relevantnih izvora informacija”, kaže dr. sc. Walter Bubač, predsjednik Nacionalnog stožera za entomološku razudbu za satirički portal PlameniJazavac.


“Pozivam građane da se cijepe u što većem broju, za svoje i za tuđe dobro. To je stav našeg Stožera. Podsjećam, u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini administriraju se cjepiva protiv koronavirusa koja sadrže napredne čipove dvanaeste generacije. Jednom ubrizgan, čip pretvara tijelo u Bluetooth uređaj, što se može lako provjeriti bilo kojim mobilnim telefonom. Valja reći da su nuspojave čipiranja manji rizik od posljedica obolijevanja od COVID-a. Čip vam neće naškoditi”, kaže dr. Bubač uzbuđen zbog činjenice da je i našim građanima dostupna najnovija tehnologija u isto vrijeme kad i ostatku razvijenog svijeta.

Dr. Walter Bubač: Jednom ubrizgan, čip pretvara tijelo u Bluetooth uređaj (foto: PlameniJazavac)

Nadalje objašnjava da je funkcija tog čipa bežično primanje informacija. “Vidjeli smo da velik dio građana samo kompulzivno komentira na Facebooku članke o cijepljenju, bez da su pročitali članak ili ga razumjeli. To im posebno stimulira primitivni dio mozga i izaziva osjećaj ponosa i vrijednosti kad drugi lajkaju tu besmislenu bujicu riječi.”

“No tomu su znanstvenici iznašli rješenje. Sada im ovaj čip omogućava da izravno, bežičnim putem, prime informaciju koju ne žele ili nisu sposobni pročitati i razumjeti. Kao da imaju radio prijemnik u glavi. Posljedično, očekujemo da će komentari biti smisleniji, a usput će se zaštiti i od bolesti COVID-19”, optimistično objašnjava dr. Bubač.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP