Prati nas

Vijesti

Osobna iskaznica

Stožer razmišlja o ukidanju epidemije, provjerite osobne dokumente na vrijeme

Kako bi se zaštitili građani i službenici te smanjili fizički kontakti, Sabor je u travnju 2020. godine po hitnom postupku donio Zakon o dopunama Zakona o osobnoj iskaznici.

Objavljeno

|

foto: MUP RH

“Razmišlja se o ukidanju epidemije, ali još nije sazrelo vrijeme za to”, rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite. Većina mjera je, ipak, ukinuta, a odluka o tomu će stupiti na snagu – sutra u ponoć.

Zahvaljujući službeno proglašenoj epidemiji, brojni hrvatski građani služe se dokumentima kojima je istekao rok valjanosti. Naime, kako bi se zaštitili građani i službenici te smanjili fizički kontakti, Sabor je u travnju 2020. godine po hitnom postupku donio Zakon o dopunama Zakona o osobnoj iskaznici.

Time je osobnim iskaznicama isteklima za vrijeme epidemije u Republici Hrvatskoj produžen rok važenja i to na najduže 30 dana nakon dana proglašenja prestanka epidemije. Kako prestanak epidemije u Republici Hrvatskoj još uvijek nije proglašen, osobne iskaznice kojima je rok istekao nakon 11. ožujka 2020. godine još su uvijek važeće.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.