Prati nas

Satira

Odlazak omiljene inkasatorice

Baka Nela preminula je sat vremena nakon cijepljenja, stručnjak objasnio zašto

Da je upoznat s ovim slučajem, potvrdio je i svjetski poznati imunolog dr. Srećko Kadžija, jedan od najglasnijih kritičara imunizacije protiv koronavirusa. Za sve krivi grafen u cjepivima o kojem se malo govori.

Objavljeno

|

Nela Lešina bila je duša svoga mjesta (foto: privatni album obitelji)

Donja Strinina, tiho mjesto na sjeverozapadu Hrvatske, ovih dana još je tiše zbog tragičnog odlaska 82-godišnje Nele Lešine. “Bila je duša našeg mjesta, uvijek raspoložena za šalu, pjesmu, zabavu. Prerano je otišla. Bila je zdrava, mogla je još poživjeti. Nažalost, nismo je mogli odgovoriti od cijepljenja. Otišla je samo sat vremena nakon treće doze. Kao da je bila ovisna o cijepljenju”, kazuje kroz suze prva susjeda pokojnice koja je željela ostati anonimna.

Doista, ovu vijest potvrđuju gotovo svi mještani koji za bolan gubitak krive upravo cjepivo. No nitko od njih ne želi stati pred kamere i glasno reći što misli. Upućuju novinare na načelnika općine Tarzana Urukala koji potvrđuje da je nakon tragičnog događaja cijepljenje protiv COVID-a u lokalnom dispanzeru – zaustavljeno.


“Interes je ionako bio mizeran. Cijepile su se samo pokojna Nela i njene starije vršnjakinje na koje je utjecala autoritetom stečenim u bivšem jugokomunističkom režimu”, objašnjava Urukalo za satirički portal PlameniJazavac koji je objavio prilog pod naslovom “Je li cjepivo otjeralo baku Nelu u grob? Umrla je samo sat vremena nakon cijepljenja!”

Naime, baka Nela, kako je zovu mlađi mještani, radni je vijek provela kao inkasatorica RTV pretplate. Usprkos nepopularnom odabiru karijere, uvijek je bila rado viđeni gost u kućama svojih sumještana. “Stroga, ali pravedna. Pretplatu su plaćali i oni koji nisu imali struju u kući”, govore svi. Po odlasku u mirovinu, posvetila se zvukoterapiji i liječenju zvučnim kupkama. Upravo su njene terapije, uz pravo prve bračne noći, Donju Strininu učinile nadaleko poznatom turističkom destinacijom.

Dr. Kadžija: “O grafenu se ne govori”

Da je upoznat s ovim slučajem, potvrdio je i svjetski poznati imunolog dr. Srećko Kadžija, jedan od najglasnijih kritičara imunizacije protiv koronavirusa. „Kontaktirala me je obitelj pokojnice. Gotovo sam siguran da je gospođa Lešina umrla zbog cjepiva. Koliko znamo, cijepila se u devet ujutro. Sat vremena nakon toga pokušala je prijeći cestu mimo pješačkog prijelaza kada ju je udarila cisterna s mlijekom. Namagnetizirao ju je grafen iz cjepiva. Kao živi magnet privukla je teško vozilo. To je jedino racionalno objašnjenje“, kazuje dr. Kadžija.

Grafen je krajnje lak nanomaterijal. Građen je od mreže ugljikovih atoma šesterokutne (heksagonalne) strukture. Zbog krajnje male gustoće gotovo je proziran. Krajnje je fleksibilan i ujedno je najjači materijal u prirodi, 200 puta veće otpornosti od čelika. Vrlo su mu povoljna i nevjerojatna elektronička, kemijska, magnentna, optička i biomedicinska svojstva.

Kako se doznaje, resorno ministarstvo pokrenulo je istragu oko ovoga slučaja. No kakvi god njeni rezultati bili, Donjoj Strininoj neće vratiti baku Nelu koja će dobiti spomen ploču na lokalnom zadružnom domu, zaključuje portal PlameniJazavac.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP