Prati nas

Show

Hormoni i sreća

Sanja Doležal: Štekaju kukovi i koljena, ali nakon menopauze sam psihički bolje no ikad

Derali su me valunzi k’o ludi. To jedno ljeto kad su bili ti toplinski valovi prije pet ili šest godina, kad je vani bilo 40 ja sam gorila na 70, kazala je omiljena hrvatska pjevačica.

Objavljeno

|

Sanja Doležal: Majka, otac i pjevačica nakon gubitka supruga. Nezaštićena i ranjena, suočena s surovim komentarima i izazovima života.
Sanja Doležal (foto: In magazin, Nova TV)

Zrele godine su idealna prilika da si krenemo postavljati pitanja, zato jer imamo više vremena. Izjavila je to za In magazin Nove TV pjevačica i voditeljica Sanja Doležal (58). “Tko sam ja? Gdje sam ja sad na pragu šezdesete? Kakva sam bila kad sam imala 17, 18 ili 19 godina i razmišljala kakav će mi biti život? Kakva sam sad i što razmišljam kad krene podvlačenje crte? Sve češće i češće postavljam si pitanja”, kazala je Sanja.

“Ovaj period života zovem u potrazi za samom sobom, jer negdje po životnom putu mnogi od nas se pomalo izgube. Ovo je super prilika za vratiti se sebi”, dodala je potvrđujući da se moramo izgubiti da bismo se pronašli. “Ljudi se srame reći da su izgubljeni, a ne moramo se sramiti. Bila sam izgubljena kao mlada djevojka. Onda sam jedan period mislila da sve držim pod kontrolom i da sve znam”, dodajući da danas teži životnoj radosti, veselju i sreći.

Doležal je progovorila i o menopauzi. “Derali su me valunzi k’o ludi. To jedno ljeto kad su bili ti toplinski valovi prije pet ili šest godina, kad je vani bilo 40 ja sam gorila na 70. Nije lako, ali nije teško fizički kao što je teško psihički. Jesen, zimu i proljeće me držala tuga i sjeta. Na momente sam pomislila u tom divljanju hormona da upadam u depresiju. Ali danas se možeš informirati, razgovarati s liječnicima. Kad su valunzi bili najjači, pila sam čaj od kadulje“, objasnila je Doležal navodeći da se vodila razmišljanjem da su pubertet, trudnoća, hormonalno postporođajno razdoblje i menopauza prirodni dio života žena.

“Dođe, mora proći. I prošla je. Moram reći da se sada osjećam bolje nego ikad. Fizički mi malo sve već šteka, kukovi, koljena… ali psihički sam jako jako dobro”, zaključila je Sanja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.