Prati nas

Vijesti

Oprez!

Riječanka (59) se dopisivala ‘vojnikom iz Sirije’ pa ostala bez 15.000 kuna

Iz policije napominju kako im se često javljaju osobe oštećene tzv. romantičnom prijevarom i upozoravaju građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Objavljeno

|

Prevare na internetu
foto: Pixabay

Riječka policija istražuje prijevaru koju im je prijavila 59-godišnjakinja. Radi se, kako piše Novi list, o internet prijevari kojom je 59-godišnjakinja materijalno oštećena za više od 15 tisuća kuna.

Naime, ona je tijekom travnja putem jedne od društvenih mreža ostvarila virtualni kontakt s muškarcem koji joj se predstavio kao vojnik u Siriji. Potom je na njegovu zamolbu, ili bolje rečeno nagovor u dva navrata uplatila mu novac za preuzimanje navodnih paketa u Zagrebu u kojima je novac vrijednosti oko milijun dolara i koje će podijeliti kada on dođe u Hrvatsku.

Kada je “vojnik” tražio i dodatne uplate puno veće vrijednosti, Riječanka je posumnjala u prijevaru i događaj prijavila policiji.

Iz policije napominju kako im se često javljaju osobe oštećene tzv. romantičnom prijevarom i upozoravaju građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist te se služe raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i slično.

“Zapamtite, ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192”, poručuju iz policije.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.