Prati nas

Vijesti

Ideološka neslaganja

Tomašević objasnio zašto nije dopustio postavljanje zastava Hodu za život

Hod za život će se ove subote održati u Zagrebu, a prošle subote je po prvi puta održan u Varaždinu. Istovremeno je održan i u Vinkovcima i Slavonskom Brodu.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Nakon što se konzervativna katolička udruga Vigilare na Facebooku potužila na zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da im je uoči Hoda za život zabranili postavljanje zastava po gradu iako su ranije za to dobili dozvolu, Grad je službeno objasnio taj potez.

“Gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti. On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama, te za postavljanje zastava na gradske jarbole. Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika”, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

“Premda je organizacija Hoda za život u Zagrebu već ranije imala pisano odobrenje gradskih službi za postavljanje svojih zastava na skoro 70 mjesta po gradu (kao i svake godine do sada), gradonačelnik Tomašević je preko noći odlučio i dao sebi ovlasti da odlučuje tko od Zagrepčana (od čijeg novca dobiva plaću) ima, a tko nema pravo postavljati svoje zastave. Kreće progon Hoda”, stoji na Facebook stranici Vigilarea. “Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece, a i demokracije i procedura, odvjetnici kreću”, zaprijetili su gradonačelniku iz ove katoličke udruge.

Hod za život će se ove subote održati u Zagrebu, a prošle subote je po prvi puta održan u Varaždinu. Istovremeno je održan i u Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić, pridružila se varaždinskoj povorci.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.