Prati nas

Mozaik

Kazna s neba!

Zbog Visokog upravnog suda Hrvati žive u strahu od najezde skakavaca, sotonista i nestanka svijeta

Sud je odbio argumentaciju Ministarstva kojom istospolni parovi ne bi smjeli pristupiti procjeni za posvojitelje zbog cilja ‘zaštite interesa djeteta’, što bi, smatraju mnogi vjernici, moglo uništiti život na Zemlji.

Objavljeno

|

foto: Андрей Сидоренко/Pixabay

Partneri istoga spola mogu, baš kao i heteroseksualni partneri, ravnopravno pristupiti posvajanju djece i pritom ih se ne smije diskriminirati prema spolnoj orijentaciji. Odlučio je tako presudom Visoki upravni sud, a na žalbu Ministarstva obitelji u slučaju Ive Šegote i Mladena Kožića koji su prije šest godina odlučili posvojiti dijete, no na put im je stao Centar za socijalnu skrb, a potom i Ministarstvo.

Visoki upravni sud je presudio u korist Šegote i Kožića, na što je Ministarstvo uložilo žalbu i to bezuspješno. “Naših šest godina nije ništa naspram šest godina života djece koju smo već tada mogli posvojiti. Djece koja nisu imala životne šanse kakve smo imali mi u našem odrastanju. Šest izgubljenih godina te djece ide na dušu politici koja je uime obrane tzv. tradicionalnih vrijednosti bila spremna gaziti pravo na obitelj djeci koje je društvo zaboravilo”, poručuju Šegota i Kožić koji su u međuvremenu udomili dvoje djece s posebnim potrebama. Sada im je otvoren put da ih i službeno posvoje.

Očekivano, reakcije na ovu vijest raznovrsne su i brojne. No najzanimljivije su one pisane iz religijsko-kataklizmičkog ugla koje predviđaju da će zbog činjenice da će dvoje napuštene djece možda i službeno dobiti roditelje – propasti svijet.

Život na planeti je ugrožen

“Sve šta je u suprotnosti sa prirodnim zakonitostima kozmosa protivno je samom kozmosu. Srljamo prema razaranju života na našoj planeti”, napisao je na Facebooku svoje kataklizmičko proročanstvo Stipo iz Tugara ne navodeći je li se osobno angažirao oko posvojenja nekog djeteta kako bi spasio život na planetu.

Srljamo u propast!

Vlatko iz Samobora pak strahuje da će istospolni posvojiteljski parovi razoriti civilizaciju pa nudi lekciju iz povijesti. “Veliko Rimsko carstvo, Bizant i još druga propala su upravo zbog protuprirodnog načina života. Zaboravlja se da osim materijalnog postoji i duhovna strana života, a ona se ubija ovakvim hedonističkim načinom života. Čovječanstvo će samo sebe uništiti”, natipkao je Vlatko svoje mišljenje prema kojem je posvojiteljstvo čin hedonizma i znak neduhovnosti.

Prokletstvo s neba!

“Ne šalje nam gospodin Bog uzalud majmunje boginje šta proklinju homoseksualce. Za ovo smo svi odgovorni, nakon potresa doći će nam skakavci i glad. Nitko se spasiti neće”, analizirao je entomološki osviješteni Igor iz Udbine ne objašnjavajući koga to bog proklinje ostalim bolestima.

Sotonizam ulazi na velika vrata

“Tonemo sve više u beznađe izopačenosti i kaljužu nastranosti! Jadna dječica koja su protiv svoje volje, prisiljena živjeti u takvim neprirodnim zajednicama i gledati svakodnevno taj legalni sotonizam”, mišljenje je Damira iz Zagreba koji očito smatra da djeca u domovima žive u skladu s vlastitom voljom i odabirom.

Bože, čuvaj Hrvatsku!

“Da li će nam takvi u vjeri odgojiti buduće domoljube? Jadna moja Hrvatska na što si spala. Za sto godina više te se nitko neće sjećati”, crna je prognoza Mirele iz Rešetara.

Opet lockdown?

“Po izjavi dotične Alemke Markotić, koja kaže da kad muškarac ima odnos s muškarcem, postoji šansa da se dobije majmunska boginja. A vi donosite ovaj bolesni zakon a samim time i pandemiju majmunskih boginja”, napisao je Matko nudeći “širu sliku” koju obični mali čovjek opterećen egzistencijalnim problemima – ne vidi.

Zabraniti posvajanje tuđe djece!

“Bože dragi, neka se oni žene i rade što hoće, ali djecu tuđu neka ne posvajaju”, rezolutno je objavila Đurđa iz Konjščine ne ostavljajući prostora zlobnicima koji bi možda mogli reći da je homofobna i sklona predrasudama.

Lucijino predskazanje

Podsjetimo, da bi ukidanje diskriminacije u Hrvatskoj imalo nesagledive posljedice na Sunčev sustav upozoreno je još 2006. godine u Hrvatskom saboru. Tada se HDZ-ova saborska zastupnica i liječnica po profesiji, Lucija Čikeš, s govornice usprotivila izjednačavanju prava homoseksualaca i heteroseksualaca.

“Cijeli svemir je heteroseksualan, od atoma i najsitnije čestice, od muhe do slona. Po zakonima fizike, jednaki se naboji uvijek odbijaju, a različiti privlače, da bi se, kada bi se jednaki počeli privlačiti, sve urušilo i nestalo. Mjesec se tada ne bi okrećao oko Zemlje nego bi pao, Zemlja se ne bi okrećala oko Sunca nego bi pala i spržila se ili odlutala i smrzla se”, kazala je proročki ova narodna poslanica.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.