Prati nas

Mozaik

Zbunjena unuka

‘Djed se nije ni ohladio u grobu, a baka već ima novog dečka. Je li to u redu?’

Iza nas je prvi Božić bez djeda. I moja sestra također ima problem s prihvaćenjem nove situacije, a roditelji kažu da je sve čudno. Je li u redu da se osjećam ovako?

Objavljeno

|

foto: rawpixel.com/Pexels

Žalovanje je kompliciran proces kroz koji sve ne prolaze jednako brzo. U slučaju starijih ljudi koji tuguju za preminulim partnerom ili partnericom, često se raspravlja i o tome koliko brzo treba potražiti novu ljubav. No zaboravlja se i da osobe u ozbiljnim godinama imaju manje vremena pred sobom za pronalazak nove sreće.

“Nije prošla ni godina da je djed umro, a baka odjednom ima novog dečka. Pitam se je li u redu što nisam sretna zbog toga. Želim da baka bude sretna, a ako ju novi muškarac čini sretnom, to je u redu. Znam i da ne pokušava nadomjestiti djeda. Također znam da im je odnos pred kraj bio malo ‘ustajao’. No ipak mi se ne sviđa ova nova situacija”, napisala je jedna korisnica Reddita.

Kaže, osjeća da je sve ipak malo prebrzo i da ne može prihvatiti tog novog muškarca u svojoj obitelji. “Ni moji roditelji ga ne vole. Pogledala sam mu profil na Facebooku i, da budem iskrena, nije lik s kojim bih povjerila svoju djecu. Ne znam kakvi su mu planovi s mojom bakom.”

“Baka je je uvijek govorila da će, ako djed umre prije nje kupiti, manju kuću, živjeti miran život – sama. Tako da nas je novi dečko poprilično šokirao. Moj suprug, s druge strane, misli da sam bezobrazna i da me se ljubavni život moje bake ne tiče, da bih trebala biti sretna zbog nje i jednostavno popustiti. No ne znam mogu li. Iza nas je prvi Božić bez djeda. I moja sestra također ima problem s prihvaćanjem nove situacije, a roditelji kažu da je sve to vrlo čudno. Je li u redu da se osjećam ovako?”, pita zbunjena unuka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.