Prati nas

Vijesti

Postotci

Ministar Piletić poručio umirovljenicima: Stiže najveće usklađivanje mirovina

Na pitanje o potpori domovima umirovljenika navodi da je dio domova u ingerenciji države, a dio je u ingerenciji regionalne uprave.

Objavljeno

|

Piletićeva mirovinska reforma nije oduševila oporbu. Ulaganje dijela mirovinske štednje u alternativne fondove, uz državno jamstvo, oporba smatra koruptivnim modelom koji nije viđen nigdje u svijetu.
Marin Piletić (screenshot: Youtube)

U rujnu se očekuje indeksacija mirovina koja bi umirovljenicima trebala povećati njihova primanja, potvrdio je za Novu TV ministar rada i mirovinskog sustava Marin Piletić.

“Čekamo zadnje podatke Državnog zavoda za statistiku, to će biti najveće usklađivanje otkako ovaj model postoji. Očekujemo da bi moglo biti pet posto povećanje, odnosno usklađivanje svih mirovina”, rekao je Piletić.

Na pitanje o potpori domovima umirovljenika navodi da je dio domova u ingerenciji države, a dio je u ingerenciji regionalne uprave. “Mi ćemo u pregovorima sa županima koji su osnivači domova i sa stanjem u proračunu reagirati”, najavio je.

“Problem je nedostatak kapaciteta u svim domovima u Hrvatskoj, očekujemo u kolovozu raspisivanje natječaja gdje želimo 370 milijuna kuna upotrijebiti za 800 novih smještajnih jedinica u Hrvatskoj”, rekao je Piletić.  

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.