Prati nas

Mozaik

Metropola

Stara Vlaška u novom ruhu. Pogledajte kako je izgledalo otvorenje nove pješačke zone

Žardinjere i klupe izrađene su od recikliranog betona pa i time ova pješačka zona ukazuje na zaokret Zagreba prema održivosti i kružnoj ekonomiji, kaže gradonačelnik Tomašević.

Objavljeno

|

Danijela Dolenec (foto: Sandro Bura)

Danas, na Svjetski dan okoliša svečano je otvorena pješačka zona u Staroj Vlaškoj ulici u Zagrebu. “Politika ove gradske vlasti jest širenje pješačkih zona u gradu. Želimo dati što više prostora pješacima i biciklistima te što više ulagati u javni prijevoz. Ovo je samo prvi korak u jednoj novoj prometnoj politici grada. Želim svim Zagrepčankama i Zagrepčanima da uživaju u ovom novom dnevnom boravku na otvorenom”, rekao je tom prigodom gradonačelnik Tomislav Tomašević. .

Kaže, ova preobrazba je privremena – za trajnu preobrazbu Grad će raspisati javni urbanističko-hortikulturni natječaj. “U ulicu će biti postavljeno i 10 stolova i stolice, gdje će svatko moći sjesti i odmoriti. Žardinjere i klupe izrađene su od recikliranog betona pa i time ova pješačka zona ukazuje na zaokret Zagreba prema održivosti i kružnoj ekonomiji”, objasnio je Tomašević.

Do 17 sati Zagrepčani mogu uživati u glazbenom programu te posjetiti sajam obrtnika. Za djecu do 15 godina osigurana je radionica grafita. Kako je izgledalo jutrošnje otvaranje Stare Vlaške pogledajte u galeriji koju je snimio naš fotoreporter Sandro Bura.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.